Savamalska novogodišnja čarolija za celu porodicu

U nedelju, 29. decembra 2013, od 12 do 20 časova se održava specijalno, novogodišnje izdanje „Mikser Kids marketa“. Manifestacija okuplja velike i male proizvođače igračaka, garderobe, obuće, bebi opreme, konditorskih i drugih proizvoda namenjenih deci i bebama, kao i kolekcionare stare odeće i igračaka, u prostoru Mikser House-a. Decu u pratećem programu očekuje novogodišnja predstava „U podne za decu“, u kojoj učenici MŠ „Mokranjac“ izvode dela klasične muzike, brojne kreativne radionice, kao i novogodišnja animacija „Evo nove godinice“, u okviru koje će se mališani zabaviti u društvu živopisnog Bode Ninkovića.

.

Kao i svake godine, Deda Mraz se sprema da podeli poklone, ali pre toga prilegne da se odmori pre napornog posla. Šta se zatim događa, kako se Deda Mraz uspavao i da li njegovi pomoćnici i klasična muzika uspevaju da ga probude deca će moći da pogledaju u predstavi „U podne za decu“, u kojoj učenici MŠ „Mokranjac“ izvode dela klasične muzike. Ovaj program, od dece za decu, osmišljen je kao retka prilika u Srbiji da se klasična muzika približi publici svih uzrasta. Nastupi mladih muzičara sastavni su deo predstave za decu, prilagođene za najmlađe. Ulaz na predstavu je slobodan, a pre, posle i u toku same predstave, posetioci mogu da doniraju sredstva za malu Lanu Nikolić (www.lananikolic.com).

U predstavi igraju Sava Dujović, Milena Grujić, Jelena Ivetić, Marija Đurić, Ana Vukčević i Anja Malović. Niz koncerata-predstava „U podne za decu“ organizuje „Motiv Art“ u saradnji sa „MŠ Mokranjac“.

U 13 časova novogodišnji animatori studija „Čigra“ će odvesti decu na galeriju Mikser House-a, gde će se zabaviti uz igre i muziku. U 14 časova decu će iz novogodišnje Čigrine bajke, preuzeti Ivana Mirkov koja će ih na radionici od 13 i 30 opremiti avionima i odvesti na „Let oko sveta“. Deca će prvo naučiti da prave avione-klizače, koje će dekorisati, a zatim će prikazati let svojih aviona u igri „Let oko sveta“. Mališana čiji avion dosegne najdalju destinaciju očekuje nagrada – model aviona „Sky Winner“.

U 15 časova počinje ekološka radionica Maje Matić Radonić, na kojoj će mališani praviti novogodišnje ukrase od recikliranih materijala, dok se u 16 sati odvija radionica „Praznične maštarije“, Centra za rani razvoj, na kojoj će deca uz pomoć tima radioničara praviti ukrase za jelku.

Ideina novogodišnja animacija - „Evo nove godinice“ će od 17 časova ponuditi deci provod uz živopisnog Bodu Ninkovića, i njegove prijatelje Jocka i Maki iz pozorišta „Dečja zemlja“.

„Mikser Kids market“ traje od 12 do 20 časova, a ulaz na manifestaciju, kao i dečja predstava i učešće u radionicama su besplatni. „Mikser Kids market“ je idealna destinacija za sve roditelje koji su u potrazi za kreativnim poklonom za svoje najmlađe.