Da li ste znali za "aranžmane za spavanje"?

Hoteli širom Sjedinjenih Američkih Država nude "aranžmane za spavanje" svima onima koji imaju problema sa nesanicom i žale se na nedostatak sna, odnosno da ne mogu da se pristojno naspavaju kod kuće. .

.

Američki hoteli su shvatili da "umorni i nenaspavani" gosti predstavljaju pravi zlatni rudnik, posebno u sezoni praznika. "Postali smo nacija hodajućih zombija. Ne umemo da cenimo san. Smatramo ga luksuzom", kaže dr Džejms Mas, psiholog i stručnjak za san.

Oko dve trećine Amerikanaca tvrdi da nemaju dovoljno sna tokom nedelje, dok većina ističe da im je potrebno najmanje 7,5 sati sna da bi se osećali odmorno, otkriva istraživanje američke Nacionalne fondacije za san, prema kojoj je prekomerno korišćenje raznih elektronskih uređaja jedan od uzroka nesanice.

Hoteli u velikim gradovima priključili su se novom trendu - prigušuju svetla, sklanjaju digitalne časovnike iz soba, angažuju savetnike za san, nude meditaciju, širok izbor jastuka i relaksirajuće masaže. "Mnogi gosti nam dolaze pod stresom i neispavani. Pomažemo im da se opuste i dobro naspavaju", rekao je predstavnik hotela "Džoja" u Skotsdejlu, u Arizoni.

"Naš cilj je da nastavimo sa inovativnim ponudama kako bismo gostima pružili priliku da se što bolje naspavaju", navodi Rob Paleski ispred lanca hotela Hilton, dodajući da je glavni problem ubediti goste da se, barem nakratko, "dekonektuju" od svojih digitalnih uređaja. "Svako tehnološki razvijeno društvo suočava se sa ovim problemom", zaključio je dr Mas.

Izvor: 021.rs