Novogodišnji koncert irskog plesa

Kraj ove kalendarske godine trupa irskog plesa „Erin’s Fiddle“ proslaviće novogodišnjim koncertom u velikoj sali Doma omladine Beograd, u nedelju, 22. decembra sa početkom u 20 časova. Te večeri ćete na sceni Doma omladine imati prilike da vidite jednočasovni nastup irskih plesača. Ulaznice su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograd po ceni od 200 dinara.

.

Trupa „Erin's Fiddle“ nastala je 2006. i trenutno okuplja oko sedamdeset plesača različitih uzrasta i plesnih nivoa, koji aktivno nastupaju širom zemlje i regiona. Kao svetski priznata plesna grupa takođe imaju pravo da učestvuju na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu, na kojima već dve godine postižu zapažene uspehe. Više puta godišnje organizuju velike celovečernje koncerte irskog plesa i muzike, koje poseti i do hiljadu gledalaca, a u maju ove godine su premijerno izveli i prvu predstavu irskog plesa na ovim prostorima – „Erindol“. Sarađuju sa mnogim plesačima, muzičarima i drugim umetnicima iz zemlje i inostranstva, a bili su domaćini nekima od najvećih imena u svetu irskog plesa, poput dugogodišnje solistkinje predstave „Lord of the Dance“, Bernadette Flynn.

Novogodišnji koncert u Domu omladine će predstavljati svojevrsnu retrospektivu protekle godine, pa ćete tako na sceni videti ne samo najiskusnije i najbolje plesače, već i najmlađe polaznike. Uživaćete u njihovom izvođenju kako scenskih, tako i takmičarskih koreografija, ali i poneke scene iz predstave „Erindol“.