Mariza večeras u Sava centru

Portugalska pevačica Mariza održaće koncert večeras (četvrtak 20:30) u beogradskom Sava centru, gde će joj specijalni gosti biti srpski multiinstrumentalista Slobodan Trkulja i fadistkinja Fabija Rebordao iz Lisabona.

.

"Ne mogu dočekati da vas sve sretnem u Sava centru u Beogradu 12. decembra!", poručila je na svom fejsbuk profilu fado diva Mariza, svetski poznata po izvedbama pesama “Rosa Branca”, “Meu Fado Meu”, “Chuva”, “Oh Gente Da Minha Terra” i “Barco Negro”, pred povratak u prestižnu beogradsku dvoranu koju je punila u više navrata poslednjih godina.

Od organizatora promoterske kuće Long Play Mariza izričito zahteva da dva časa pred izlazak na pozornicu Sava centra bude obezbeđeno za nju i članove pratećeg benda šest toplih supa, po mogućnosti od povrća ili piletine. Naglašeno da je ne smeju sadržavati đumbir ili mlečne kremove, kao i da ne dolaze u obzir supe od ribe, škampa, morskih plodova ili paradajza!

Što se tiče ostalih zahteva tokom boravka u Beogradu Mariza je više nego skromna - traži pred nastup šest limenki energetskog pića, četiri male flaša mineralne vode San Pelegrino, 12 malih flaša obične vode sobne temperature, kao i crni čaj.

Ulaznice za Marizin beogradski koncert su u prodaji po cenama od po 1.800, 2.200, 2.700 i 3.300 dinara, na blagajni Sava centra, u prodavnici “Jugoton” (Nušićeva 27) i preko mreža Eventim i Ticketline.

Mariza je lično insistirala da joj specijalni gost na koncertu bude Slobodan Trkulja, poznat po spajanju muzičke tradicije Srbije i Balkana sa savremenim muzičkim tokovima kroz projekat Balkanopolis.

"Mariza je na sceni graciozna i poletna i nosi specifičnu vrstu suptilnosti u izvođenju, jednu melanholičnu čežnju u glasu koja komunicira mimo reči. Nisam još uvek odabrao instrument koji ću svirati, ali će sigurno pratiti upravo tu boju njenog glasa", kaže Trkulja, koji svira 15-tak instrumenata kao što su gajde, akustična i bas gitara, klavir, diple, dvojnice, makedonska tambura, kaval, frula, flauta, jermenski duduk, saksofoni (tenor, alt, sopran), klarinet, udaraljke...

.

Mariza će svoj koncert u Sava centru iskoristiti da srpskoj publici predstavi fado nadu Fabiju Rebordao - koju je otkrio uticajni kompozitor i producent Žorži (Jorge) Fernando, zaslužan i za uspehe Marize i Ane Moure. Fabija iza sebe već ima debitantski CD album "A Oitava Cor" (2011).