Novogodišnji humanitarni koncert MMI Rok akademije

Učeći da dobru muziku stvaraju i izvode dobri ljudi, polaznici MMI Rok akademije i ove godine organizuju humanitarni Novogodišnji koncert u ponedeljak, 16. decembra u 20 sati na sceni “Stamenković” (Ustanova kulture Palilula). Scenu će ovog puta deliti sa glumcima i TV voditeljima, sa kojima će izvoditi najveće hitove domaće i strane rok i pop muzike.

.

Gosti će im biti Sergej Trifunović, Milorad Mandić Manda, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Ivan Jevtović, Dragoljub Mićko Ljubičić, “Žene” sa Prve televizije i Voja Nedeljković. Specijalni gost – legenda donaćeg roka, Bata Kostić. Publiku će kroz koncert voditi glumac Ivan Zarić i šesnaestogodišnja Maša Stojaković, koja na najlepši način dokazuje da invaliditet ne može da bude prepreka talentu, šarmu i volji.

Prošle godine mladi rokeri svirali za decu koja se leče od malignih oboljenja i borave u roditeljskim kućama udruženja “Nurdor” i “Zvončica”. Kako je bilo na koncertu možete videti na YouTube kanalu MMI Rok akademije – mmiakademija, a kako je bilo posle koncerta i kako su obećanja pretvorena u delo, pogledajte u prilogu T1:

.

Ove godine, prihod je namenjen Osnovnoj školi “Dr Dragan Hercog”, takozvanoj “bolničkoj školi”. Kao što lekar ne sme da odustane od lečenja, tako ni nastavnik ne sme da odustane od obrazovanja, pa nastavnici ove škole časove drže po beogradskim bolnicama i po domovima učenika koji zbog prirode svoje bolesti ne mogu da pohađaju redovnu nastavu. Bolesnom detetu ova škola je podsticaj da napreduje, izbori se sa strahom, tugom, vlastitom bespomoćnošću, neizvesnošću pred budućim životom. U ovoj školi sve je kao u ostalima: spremaju se priredbe, postoji dramska sekcija, ali se deca baš muče uzvikujući tekstove i pesme, jer nema ni mikrofona, ni pojačala. Zaradom sa ovog koncera, MMI Rok akademija pomoći će im da se “zvučno” opreme i sa još više entuzijazma i snage raduju sebe i svoje drugare.

Ulaznice po ceni od 600 dinara u pretprodaji i 800 na dan koncerta su u prodaji od ponedeljka, 9.decembra, na blagajni Ustanove kulture Palilula.