Peti jubilarni BeFem, festival feministčke kulture i akcije

BeFem – festival feminističke kulture i akcije održaće se za vikend, 7. i 8. decembra u prostorijama Kulturnog centra Grad u Beogradu (Braće Krsmanovića 4). Festival ima za cilj da promoviše feminizam na ovim prostorima, da poveže feministkinje i feministe na internacionalnom nivou, kao i da uključi što više novih i mladih osoba koje žele da učestvuju u menjanju društva u kome živimo.

.

“Verujemo da feminizam podrazumeva spremnost da se sve što smo do sada učile/i «kako bi trebalo da bude» može menjati i zahvalne smo svima vama koje/i ste nam svojim učešćem prethodnih godina na Befem festivalima učinile/i da ovo naše uverenje postane feministička stvarnost koju živimo.”
(Christina Wassholm i Jelena Višnjić, osnivačice BeFema)

Program festivala je raznolik. Žene u dokumentarnim filmovima, žene umetnice, ekonomija i rodna ravnopravnost, medijska reprezentacija i proizvodnja roda, strategije borbe protiv rasizma – ovo su neke od tema kojima se ovogodišnji festival bavi. Pored seta tribina, razgovora i panela, u festivalski program su uključene i radionice plesa, izložba fotografija, kao i performansi i izvođenje pozorišne predstave, te dj nastupi.

BeFem je nastao kao rezultat saradnje feministkinja iz Srbije i Švedske, a ove godine proslavlja mini, peti jubilej.

Ulaz je slobodan!