Zanimljivosti

Susret sa likovnom umetnošću gde je niste očekivali

Leila Records and Books (Kralja Petra 41) i Udruženje "Subkultura" Vas pozivaju na otvaranje izložbe “Beogradska četvorka” u petak, 29. novembra, u 19,30 časova. Četvoro beogradskih slikara, različitih motiva i poetika, a sličnih generacija i izlagačkog iskustva, Jelena Aranđelović, Tanja Babić, Borko Petrović i Luka Dedić, predstavlja svoje radove većih i manjih formata, u ulju, grafici, crtežu…
27.11.2013. - 14:53h

Ova prednovogodišnja prodajana izložba, iskoračuje iz klasičnih galerijskih okvira i ulazi u prostor, za sada kod nas jedinstvenog koncepta, prodavnice knjiga i ploča - kafea, u samom centru grada, na nekoliko metara od pešačke zone i Knez Mihailove ulice. Na taj način, pored izlaganja u prijatnom ambijentu koji spaja više vidova umetnosti,autori krećui ka nekoj novoj publici, ne čekajući da ona potraži njih.

Apstrakcija Babićeve, figuracija Aranđelovićeve, Dedićev nadrealizam i ekspresionizam Borka Petrovića “u društvu” preko 10 000 vinila, od Hendla do Geršvina, Morisija i mnogo dalje…

Među knjigama, pločama i gramofonima, dela beogradskih umetnika, ovom prilikom će se prodavati po specijalnim, prazničnim cenama.

Otvaranje izložbe je u petak, 29. novembra, u 19,30 časova, a druženje sa umetnicima, tokom vikenda, 30.11. i 01.12., od 14 do 20 časova.

Izložba traje do nedelje, 15.12., ali će manji formati biti izloženi samo tokom prvog vikenda.