Francuz pretežak za avion i brod, a sada i voz!

Francuz Kevin Šene (22) koji ima 230 kilograma suočava se sa velikim problemima pri povratku kući iz SAD, pošto je jedva pronašao aviokompaniju koja je pristala da ga preveze do Britanije, a sada voz odbija da ga preveze preko Lamanša zbog njegove prekomerene težine.

.

Šene je juče stigao sa roditeljima na londonski aeorodrom nakon što je aviokompanija "Virdžin atlantik" pristala da ga poveze iz Njujorka, preneo je AFP.

On se od maja 2012. godine lečio u SAD zbog hormonskog poremećaja i prošlog meseca je trebalo da se vrati kući u Francusku avionom "Britišh ervejza", ali je ta aviokompanija odbila da ga primi kao putnika, ocenivši da je "pretežak".

Šene je sa svojom porodicom potom pokušao da se preveze preko Atlantika brodom "Kvin Meri 2", ali su vlasnici tog kruzera, takođe, odbili da ga prime zbog njegove prekomerne težine.

Stigavši juče na britanski aerodrom "Hitrou", vidno iscrpljen Šene je opisao svoje putešestvije kao "užasno, užasno, užasno".

"Let je bio izuzetno težak", rekao je on, dodavši da je tokom čitavog leta neprestano plakao.

On je zahvalio kompaniji "Virdžin Atlantik" što ga je prevezla, ali je rekao da mu je tokom putovanja bilo veoma neudobno jer je sedište bilo previše malo za njega.

Osoblje francuskog konzulata u Londonu ugovorilo je ranije sa železničkom kompanijom "Jurostar" da preveze Šenea i njegovu porodicu iz Londona do Pariza, ali je ta kompanija u međuvremenu odbila da ga primi zbog svojih propisa vezanih za proceduru evakuisanja.

Portparolka "Jurostara" rekla je da ta kompanija nema određeno ograničenje što se tiče težine, ali da svaki voz ima dva mesta za invalide ili ljude sa ograničenom pokretljivošću i da osoblje voza mora da bude u mogućnosti da svaku od tih osoba izvede napolju u slučaju potrebe.

Šene je odseo u jednom hotelu u blizini terminala "Jurostara" u Londonu, dok ta kompanija razmatra druge opcije uključujući trajekte i taksije koji voze preko kanala, rekla je portparolka "Jurostara".

Mladi Francuz, kome je često potreban kiseonik i redovna medicinska nega, ranije je izrazio gnev prema "Britiš ervejzu" i vlasnicima broda "Kvin Meri 2" zbog toga što su odbili da ga prevezu.