Sajt uzburkao javnost: Prevarene žene objavile rat "rasturačicama brakova"

Stotine Amerikanki koje veruju da su ih muževi ostavili zbog drugih žena, “utehu“ su našle na sajtu ShesAHomewrecker.com koji je objavio rat ljubavnicama. Na ovoj društvenoj mreži damama slomljenih srca je pružena prilika da one koje krive za propast svojih veza otvoreno imenuju i to sa objavljivanjem naintimnijih detalja, od slike do adrese stanovanja, u nekim slučajevima čak i broja telefona.

.

Sajt je izazvao burne polemike i sukobio oprečna mišljenja, a jedne protiv drugih urotile su se one koje smatraju da je nemoralno na ovaj način etiketirati bilo koga i s druge strane, one koje veruju da "žene koje rasturaju brakove" zaslužuju ovakvu javnu sramotu.

Na sajtu se do sad oglasilo oko 500 prevarenih i ostavljenih supruga, a odjek na koji je stranica naišla na društvenim mrežama kritičari smatraju zabrinjavajućim. Naime, Fejsbuk stranica sajta ima skoro 250.000 lajkova i na njoj se svakodnevno sve više žena oglašava sa svojim pričama.

Protivnici koji zahtevaju da se rad sajta zabrani prvenstveno su ogorčeni na činjenicu da ovde žene napadaju jedne druge, umesto da krivicu pripišu muškarcima koji su ih prevarili i ostavili ili, u krajnjem slučaju, i sebi.

Mada korisnice sajta na ovoj stranici objavljuju lične podatke drugih osoba bez njihovog znanja i odobrenja, vlasnici sajta tvrde da odgovornost zbog toga nije na njima. Upozorenje koje je istaknuto za korisnike glasi: Sadržaj svih postova i komentara je mišljenje pojedinačnih korisnika i ni na koji način ne predstavlja stav sajta ShesAHomewrecker.com ili njegovih vlasnika.