Vreme je za vino!

U petak i subotu 15. i 16. novembra u hotelu “Hyatt Regency” održaće se 10. Beogradski salon vina. Manifestacija će trajati dva dana, a odvijaće se istovremeno u šest različitih sala. Takođe, 16. i 17. novembra u „Mikser House-u“ biće održan regionalni festival „Belgrade Wine & Wine“.

.

Glavni program 10. Beogradskog salona vina obuhvata degustaciju 500 vina (77 vinarija iz 34 regiona Srbije i sveta), kao i degustaciju više od 100 delikatesnih proizvoda. Prateći program je sačinjen od radionica, predavanja, promocija, specijalnih i ekskluzivnih degustacija, slaganjem vina i hrane...

Kao i svake godine, najveći deo pratećeg programa je namenjen dodatnom promovisanju srpskog vinarstva, tako da će posetioci u okviru tih događaja imati priliku da probaju više od 120 srpskih vina iz posebnih berbi i serija, koja će im lično predstaviti 25 domaćih vinara. Oba dana, Salon će trajati od 12 do 20 časova.

Regionalni festival vina i hrane - „Belgrade Wine & Dine", održaće se 16. i 17. novembra (subota i nedelja) u „Mikser House-u".

Manifestacija, koja je osmišljena sa idejom da vinsku kulturu predstavi na neformalan način i približi je široj publici, okuplja više od trideset vinarija, kao i odabrane proizvođače delikatesa i restauratere. U pratećem programu će vrhunski kuvari i poznavaci gastronomije preneti posetiocima svoje znanje u okviru sedam inovativnih gastro radionica.

Specijalni gost festivala je Tomislav Gretić, jedan je od najboljih kuvara u Hrvatskoj. On će zajedno sa Vladom Melentijevićem izvesti pravi mali kulinarski spektakl kroz svojevrsnu fuziju srpske i istarske kuhinje.

Posetioci će saznati koja srpska vina se najbolje slažu uz tajlandsku i japansku kuhinju I koje su najčešće istine u zablude o italijanskoj kuhinji.

Jednodnevna karta za „Belgrade Wine & Dine" je 500 dinara. Radno vreme festivala u subotu je od 12 do 22h, a u nedelju od 12 do 20h.