Koncert slavnog violiniste Kolundžije "Jovan i gudači"

Proslavljeni srpski violinista Jovan Kolundžija održaće sedmi uzastopni tradicionalni novogodišnji koncert večeras u Kolarčevoj zadužbini.

.

Gala koncert pod nazivom "Vama u čast - Jovan i Gudači" Kolundžija će održati sa dugogodišnjim saradnicima - Gudačima Sv.Đorđa. Koncert je posvećen beogradskoj publici koju Kolundžija tradicionalno dočekuje atraktivnim programom.

Popularni violinista ističe da je tokom svih ovih godina sa publikom izgradio poseban odnos, pun poštovanja i naročite bliskosti ali i da ga veseli susret sa novim mladim licima u publici, sa mladim generacijama i novim ljubiteljima klasične muzike, kojih je sve više.

Istaknuti violinista Kolundžija više od četiri decenije ostavlja značajan trag na svetskoj muzičkoj sceni, uz više od 4000 održanih koncerata u najprestižnijim salama na svim kontinentima. Dobitnik je najuglednijih i najvećih domaćih i međunarodnih nagrada, kao i društvenih priznanja.

Kolundžija je 2001. godine osnovao Centar lepih umetnosti Guarnerius, koji je do sada realizovao više od umetničkih 750 projekata, a ove godine je proglašen za Ustanovu kulture od nacionalnog značaja.

Već sedam godina popularni violinista na kraju kalendarske godine održi zahtevne koncertne projekte, Novogodišnji koncert u Kolarčevoj zadužbini sa izuzetno atraktivnim programom.

Ove godine program koncerta čine brižljivo odabrane virtuozne kompozicije klasike i filmske muzike, dela Baha, Krajslera, Sen-Sansa, Masnea i Sarasatea, dok će se muzika Enija Morikonea prvi put naći na repertoaru Kolundžije. Morikoneova tema iz filma "Cinema Paradiso", će u obradi za violinu i kamerni orkestar, biti izvedena premijerno u Beogradu.

Sve kompozicije na programu pratiće novi aranžmani koje su posebno za ovu priliku pripremile kompozitorke Branka Popović i Tatjana Milošević.

Koncertni podijum Kolundžija će ove godine podeliti sa sjajnim mladim muzičarima, orkestrom Gudači Sv. Đorđa sa kojim sarađuje više od dvadeset godina.