Pariz: Restoran smešta ružne goste pored toaleta

Dva pariska ugostiteljska objekta optužena su da raspoređuje goste u sali u zavisnosti od njihovog fizičkog izgleda. Tako lepše osobe dobijaju bolja mesta, dok one ružne bivaju poslate u zabačenije delove, pored toaleta, na primer, piše humoristički list "Okovani patak" koji ovaj slučaj tretira na svojstven, šaljiv način.

.

Tako lepše osobe dobijaju bolja mesta, dok one ružne bivaju poslate u zabačenije delove, pored toaleta, na primer, piše humoristički list "Okovani patak" koji ovaj slučaj tretira na svojstven, šaljiv način.

Naime, bivša kelnerica renomiranog restorana "Žordž", koji se nalazi na poslednjem spratu Centra Žorž Pompidu, ispričala je nedeljniku da bi bila prekorena ukoliko bi neku "rugobu" stavila na vidno mesto, uz obrazloženje da "kvari imidž restorana".

Sličnu priču iznela je i bivša kelnerica kafića "Marli", popularnog lokala u okviru muzeja Luvr.

Ukoliko gost, međutim, ima nezahvalnu spoljašnost, ali je poznata ličnost, tada biva smešten na što istaknutije mesto, kako bi privukao posetioce muzeja.

Princip lepog izgleda primenjuje se i na zaposlene u restoranu, tako da niko od "ružnih" ne može da poslužuje goste.

"Potrebno je da budete manekenski tip samo da bi raspremali stolove", kazala je bivša radnica "Žorža".

Služba za komunikacije s javnošću grupacije "Kost", u čijem je vlasništvu ovaj restoran, izjavila je za list Parizijen da su te optužbe neumesne i da ne "odražavaju politiku kuće".