Super baka: Iako ima 73 godine, Mara pliva, vesla, skija, vozi rolere i osvaja medalje u veslanju!

Ova žena je dokaz da ukoliko imate dobru volju, u životu prepreke ne postoje. Ona pliva, trči, vesla, skija, vozi rolere. Govori nekoliko jezika, članica je Mense i jedna od najpametnijih Beograđanki. Diplomirani je matematičar i specijalista za informacione tehnologije. Danas je penzionerka i višestruka državna šampionka u veslanju u veteranskoj kategoriji. Naša gošća bila je Mara Čabrić, koja nam je otkrila koliko se zapravo danas razlikuju bake u Srbiji, od onih u ostalim zemljama Evrope.

.

Za Maru se može reći da je u svojoj 74. godini, pravo čudo u Srbiji, jer se njene vršnjakinje uglavnom žale na bolove u leđima i na pogrešne terapije. Ona se s druge strane oseća kao devojčica i kaže da zdravlje ide iz glave.

"Ja mislim da zdravlje ide iz glave. Jako mi je žao što sam ja ovakav izuzetak za moju generaciju. To je tužno, jer je sport divna stvar. Ja uživam u sportu i čudi me zašto više žena mojih godina ne čini to isto", ističe Mara i dodaje da se žene njenih godina ne osećaju dobro zato što su se zapustile.

Ova super baka ističe da je oduvek volela sport i da se borila za to da može da se bavi njime i to kako kaže, uz puno prepreka.

"I ja sam imala porodicu i karijeru, ali sam gledala da ugrabim svaki trenutak."

Mara nam je ispričala kada je počela da se bavi veslanjem, koliko medalja je osvojila do sada, kao i koliko se danas bake u Srbiji razlikuju od onih u ostalim zemljama Evrope.