Koju zemlju posetiti u 2019? Pa Srbiju! Naša zemlja izglasana za najbolju među 44 zemlje!

Sajt "Travel leming" objavio je koje su najbolje destinacije za posetu u 2019. godini po izboru čitalaca, a brojni blogeri i uticajni ljudi na društvenim mrežama odlučili su se za Srbiju.

.

Žiri ovog sajta odabrao je prvo 44 odredišta koja treba posetiti, da bi na kraju odabrao konačnih šest najboljih, po jedno na svakom kontinentu sem Južnog pola, a onda su čitaoci zamoljeni da glasaju za svoje favorite. Srbija je završila na prvom mestu.

"Od srednjovekovnih gradova gde možete da proživite bogatu istoriju do modernih gradova u kojima možete da uživate u poslednjoj modi i kulturi, Srbija je možda i najpotcenjenija destinacija na planeti", navode iz Travel leminga.

Kao grad koji posetioci tokom boravka u Srbiji moraju obići sajt je naveo Novi Sad, ali i druge impresivne dobro poznate lokacije.

"Iskusite impresivne tvrđave dok plovite Dunavom, istražite divne planine oko Zlatibora, vidite uličnu umetnost Beograda ili se provedite u jednom od prestoničkih plovećih noćnih klubova", savet je poznatog sajta, preneo je RTS.

Posle Srbije, na listi su Valjadolid (Srednja Amerika), Orandž (Australija), Malavi (Afrika), Lima (Južna Amerika) i Šri Lanka (Azija).

Izvor: RTS