Ljubav prema knjigama jača od zime

Noć knjige, održana u petak 14. decembra, još jednom je pokazala da je omiljena manifestacija ljubitelja knjige. Hladno vreme i sneg koji je padao nisu omeli čitaoce da ostanu budni uz knjigu.

.

Veliki popusti na Lagunina izdanja koji su se kretali od 25% do 40%, kao i na knjige drugih izdavača, izdanja na stranim jezicima, sjajan gift program, susreti sa piscima dobitna su kombinacija za sve one koji vole knjige.

Družili smo se na čak 57 lokacija u 28 gradova u Srbiji i regionu, a manifestaciji su se pridružile i brojne biblioteke.

Možda su ulice bile puste, ali knjižare Delfi su bile pune, kao i Lagunini klubovi čitalaca. Dobra atmosfera u knjižarama vladala je celo veče, stajanje u redu nikome nije smetalo, a sve su upotpunili sjajni pokloni naših prijatelja manifestacije.

Rekordnu posetu zabeležili su i sajtovi www.laguna.rs i www.delfi.rs, koje su čitaoci iskoristili kao alternativu lošem vremenu i naručili knjige sa istim popustima koji su važili u knjižarama.

Najtraženiji naslov u Noći knjige bio je roman „Aleksandar od Jugoslavije“ Vuka Draškovića, a u prvih deset našli su se i: „Mesečeva sestra“ Lusinde Rajli, „Čovek po imenu Uve“ i „Moja baka vam se izvinjava“ Fredrika Bakmana, „Kuća na jezeru“ Kejt Morton, „E, zabole me“ Marka Mansona, „Beleške jedne Ane“ Mome Kapora, „Život bez krpelja“ Vedrane Rudan, „Koreni“ Dobrice Ćosića, „Gospodin Pogrešni“ Mirjane Bobić Mojsilović.

Za sve ljubitelje pisane reči koji su propustili Noć knjige knjižarski lanac Delfi će do 20. decembra obezbediti popust od 20% na knjige domaćih izdavača: Agape knjiga, Agora, Akia Mali Princ, Arete, Arhipelag, Clio, Čarobna knjiga, Darkwood, Data status, Dereta, Dibidus, Draslar, Evro Book, Filip Višnjić, Finesa, Geopoetika, Globosino, Heliks, Sezam Book, Strahor, JRJ, Karupović, Kontrast izdavaštvo, Kosmos izdavaštvo, Kreativni centar, Leo Commerce, Lom, Makart (Booka i Paladin), Miba Books, NID Kompanija Novosti, Orfelin izdavaštvo, Partenon, Pčelica izdavaštvo, Plato izdavaštvo, Propolis Books, Psihopolis, Samizdat, Službeni glasnik, Solaris, Srpska reč, Sun promo, Tanesi, Urban Reads, Valera, Verba, Vukotić Media, Vulkan izdavaštvo, Zadužbina Vladete Jerotića.

Osim toga, strane knjige u knjižari Delfi SKC i knjižari „Borislav Pekić“ u Knez Mihailovoj 48 biće na popustu od 20% takođe do 20. decembra.

Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija. Sledeća Noć knjige očekuje nas u junu 2019.