Zbog jedne svadbene torte turisti rizikuju svoj život!

U eri društvenih mreža kada je svaka dobra fotografija zlata vredna ljudi su spremni na sve da bi je napravili. Kada kažemo na sve, mislimo čak i na to da rizikuju svoj život. Baš ovako...

.

Ukoliko nije na društvenim mrežama, kao da se nije ni dogodilo, smatraju mnogi; ali neke od fotografija sigurnije je i ne napraviti. Samo na Instagramu uz 25 hiljada fotografija stoji haštag #WeddingCakeRock bez obzira na to što se pristup steni kažnjava sa oko 2000 evra. 

.

Stena nazvana Svadbena Torta nalazi se na na jugu Sidneja i mesto je koje turisti obožavaju kako zbog njene prelepe bele boje tako i zbog blago talasaste glatke površine zbog koje neodoljivo podseća, na tortu. Ipak, zbog opasnosti od urušavanja ili padanja s visine od gotovo 50 metara pristup je ograničen ogradom.

.

Međutim turisti se ne obaziru na nju i veoma često je preskaču pa je planu nova, čvršća i viša prepreka. Do sada ni pretnje policijom ni smrtni slučaj nije sprečio turiste da se približe ivici i sunčaju na steni bez obzira na to što tako ugrožavaju život.

.

U Nacionalnom parku upozoravaju da nko ne može da zna u kom trenutku stena može da se uruši, ali erozija je predvidiva zbog mekog materijala od kojeg je izgrađena.

Izvor: punkufer.hr