Ona je oduševila Srbiju! Doktorka sa slomljenim stopalom i u kolicima operisala pacijenta!

Doktorka Danica Grujičić je polomila nogu, ali je to nije sprečilo da izvede operaciju. "Pacijenti koji leže na klinici kod mene, su mnogo bolesniji od mene", napisala je načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije (KCS) na svom Instagramu.

.

Doktorka je u kolicima, uz pomoć medicinske sestre, ušla u operacionu salu i obavila svoju lekarsku dužnost.

"Pacijenti koji leže kod mene na klinici su mnogo bolensiji od mene. Prelom me sprečava da hodam i da se oslanjam na nogu, ali me ništa ne boli. Ne bi trebalo od mene praviti heroja, jednostavno, moji pacijenti ne mogu da čekaju. Ceo žovot sam radila na jedan određeni način i sada ne mogu da radim drugačije. Mi ovde dolazimo i bolesni i povređeni da operišemo, ne zato što volimo da operišemo kada se ne osećamo dobro, nego zato što osećamo ogromnu odgovornost prema našim pacijentima", napisala je doktorka.

.

"Ne tražite izgovore! Iako sam zbog slomljene noge došla u situaciju da zavisim od tuđe pomoći, postoje oni kojima je pomoć potrebnija. Zato sam i ovih dana sa svojim timom u operacionoj sali. Uvek će nas sprečavati nepredviđene prepreke ali od naše volje zavisi da li će nas savladati ili ćemo ih prevazići", poručila je doktorka uz fotografiju koju je okačila na Fejsbuk.