Zanimljivosti

Par je izgubio verenički prsten u Njujorku, ali srećan kraj nije izostao i sve zahvaljujući akciji policije!

Britanski par koji je izgubio verenički prsten na Tajms skveru u Njujorku dobio ga je natrag, zahvaljujući upornosti njujorške policije.
04.12.2018. - 13:00h
FOTO: thinkstock / ilustracija
FOTO: thinkstock / ilustracija

Njih dvoje su bili na Tajms skveru u petak uveče kada je prsten kojim je mladić tek zaprosio svoju devojku upao u ulični odvod. Oni su zatražili pomoć od policije, koja nije mogla odmah da pronađe prsten i otputovali su nazad za Britaniju, a da nisu ostavili svoja imena i kontakt.

Vest o nesrećnom proscu na Tajms skveru proširila se društvenim mrežama. Međutim, tu nije bio kraj, njujorška policija je uspela u subotu da pronađe prsten dva metra ispod zemlje i izvuče ga, ali su onda imali problem da pronađu par Britanaca.

I policija se okrenula društvenim mrežama da bi pronašla Britanca Džona Drenana i njegovu verenicu Danijelu Entoni.

Oduševljeni Drenan je juče u Tviter poruci upućenoj njujorškoj policiji napisao: "Ne mogu dovoljno da vam se zahvalim, mada ću pokušati. Nekoliko hladnih piva kada se vratimo u Njujork. Potpuno smo oduševljeni i bićete definitivno pomenuti na našem venčanju".

Njujorška policija je tragala za Drenanom i njegovom verenicom Danijelom Entoni od kad su izvukli prsten u subotu ujutro. Ona je ispričala da je on zaprosio u Central parku u Njujorku, a da joj je prsten ispao s prsta na Tajms skveru u petak uveče.

"Bila sam očajna. Bukvalno sam plakala, to je bio najgori momenat u mom životu", rekla je ona za Njujork tajms.

Detektiv Džoef Bukinjano rekao je da je srećom prsten bio na vrhu đubreta i nije bilo teško da se uoči.

U nastojanju da identifikuje anonimni par njujorška policija je objavila video snimak na društvenim mrežama koji ih pokazuje kako traže prsten na Tajms skveru pre nego što je došla policija. Na slici se vidi Drenan kako leži na stomaku i viri kroz rešetku odvoda.

Izvor: beta