POSLUŠAJTE! Ima 97 godina, preživela je Holokaust, pisala pesme za Doris Dej, a sada je pevačica hevi metal benda!

Dok gospođe njenih godina, pa i mnogo mlađe, lupaju komšijama zbog glasne muzike, baka Inge je članica ni manje ni više nego hevi metal benda. Morate da čujete kako izvodi pesme...

.

Inge Ginsberg, 97-godišnjakinja koja je preživela Holokaust, predvodi "death metal bend". Pre nego što je ušla u muzičke vode, njen život je podsećao na film. U vreme progona Jevreja, Inge je iz Austrije pobegla u Švajcarsku u izbeglički logor.

Nakon završetka Drugog svetskog rata, ona se sa svojim prvim suprugom Otom Kolmanom preselila u SAD.

Njih dvoje su radili u holivudskoj muzičkoj industriji. Par je pisao pesme za najveće zvezde tog vremena, pa su tako između ostalog, napisali pesmu za Dina Martina “Try Again”, a pisali su i za Net King Kola i Doris Dej.

Iako je vremenom njena karijera počela da bledi, nikada nije prestala da se izražava kroz poeziju i pesme.

“Ali kako preneti poruku. Nisam pevačica, uvek sam pisala”, objasnila je.

Kada je napunila 93 godine, njeni saradnici su istakli da reči njenih pesama zvuče tako da bi mogle da budu tekstovi death metal pesama. Umesto pevanja, Inge je mogla da urla.

I tako je počelo njeno putovanje koje joj je omogućilo da se izrazi na način koji joj je i poznat i njoj svojstven, ali istovremeno i potpuno nov i drugačiji od svega što je do sada radila.

“Važno je ostati aktivan i okružiti se mladim ljudima. I stalno raditi stvari koje niste nikad ranije radili”, poručuje ova nesvakidašnja baka.

.

Izvor: CDM.me