"Zvuk nemačke kulture" u Beogradu: Interaktivna orkestarska turneja kroz Jugoistočnu Evropu

Turistička organizacija Nemačke (GNTB) od 6. do 24. novembra će interaktivnim uličnim spektaklom uživo u četiri metropole jugoistočne Evrope promovisati Nemačku kao zemlju muzike. Regionalne kancelarije GNTB organizuju na javnim mestima u Pragu, Budimpešti, Beogradu i Beču manifestacije koje privlače pažnju i koje će kulturu Nemačke na poseban način opipljivo dočarati prolaznicima, zaljubljenicima u kulturu.

.

Događaj u Beogradu će biti izveden tokom petka i subote 16. i 17. novembra od 17 do 21 časova u Knez Mihailovoj ulici, u visini broja 9.

Posebnu atrakciju predstavlja jedinstvena prilika koju dobijaju prolaznici i posetioci - da "samostalno diriguju" čuvenim lajpciškim Gevandhaus simfonijskim orkestrom. Na velikom LED ekranu projektuje se trominutni video zapis orkestra koji izvodi delove Prve simfonije u D-duru Gustava Malera, koji je istu komponovao baš u Lajpcigu. "Dirigent" se kreće na interaktivnoj površini dirigentskog podijuma. Virtuelni orkestar uz pomoć fleksibilnog dijalog-medija reaguje na pokrete dirigenta i ubrzava ili usporava svoje izvođenje. Dirigenti kasnije putem personalizovane internet stranice dobijaju video zapis svog velikog nastupa.

Koncept obraćanja predstavnika Turističke organizacije Nemačke baziran je na sledećim uslovima: "Tržišta jugoistočne Evrope trenutno predstavljaju izvorne regione sa najvišim stopama rasta kada je u pitanju dolazni turizam u Nemačkoj. Naše dugoročne prognoze predviđaju i dalje snažan potencijal rasta, do šest miliona noćenja u 2030. godini. Posete gradovima i putovanja motivisana kulturom su najpopularniji razlozi posete Nemačkoj među turistima iz Srbije. Naša kros-medijalna 'roadshow' kampanja fokusira se na iskustvenom i emotivnom obraćanju ovoj dinamično rastućoj ciljnoj grupi koja već pokazuje interesovanje za Nemačku kao destinaciju kulture."

Više detalja o događaju je možete pogledati OVDE

Sa velikom radošću i zadovoljstvom vas očekujemo narede nedelje!