Zanimljivosti

Održana premijera filma "Ono što nas ne ubije": Publika je jedva dočekala povratak devojke sa tetovažom zmaja

Premijera filma ONO ŠTO NAS NE UBIJE održana je juče u beogradskom bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center i u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu. Uz premijeru filma predstavljeno je najnovije izdanje knjige izdavačke kuće “Čarobna knjiga” po kojoj je film snimljen. Veliki broj posetilaca i zvanica iz javnog života koji su imali prilku da prvi pogledaju ovaj akcioni triler imali su samo reči hvale za ovo ostvarenje.
08.11.2018. - 09:03h
Foto promo
Foto promo

Film je ekranizacija četvrte knjige koja nosi naziv ONO ŠTO NAS NE UBIJE koja je nastavak Milenijum serijala. (Muškarci koji mrze žene, Devojčica koja se igrala vatrom i Kule od karata).

U filmu ONO ŠTO NAS NE UBIJE pratimo Lizbet Salander koja spašava nedužne žene od nasilnih muškaraca i ispravlja nepravdu. Uhvaćena u mrežu kriminala i zločina suočava se sa starom porodičnom tajnom. Kroz radnju filma saznajemo jednu porodičnu tajnu i upoznajemo dve potpuno različite žene. Na momente pomišljamo da je Lisabet u svojim spasilačkim pohodima zaboravila da spase jednu jako bitnu osobu, svoju sestru, ali stvari nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled.

Foto promo
Foto promo


U otkrivanju istine pomaže joj novinar Mikael Blomkvist. Strah, napetost i nove pretnje s kojima se suočavaju će primorati beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakerku na opasnu igru. Lizbet Salander je snažna žena, koja nailazi na mnogo prepreka, na trenutke nam se čini da gubi, ali uvek nastavlja dalje ka ostvarenju svojih ciljeva. Samu radnju filma opisuje veliki broj akcionih scena i automobilskih trka. Svi glumci su u toku snimanja filma bili u odličnoj fizičkoj formi da bi zajedno sa kaskaderima realizovali sve ono što priča od njih traži.

Foto promo
Foto promo

Dejvid Finčer, reditelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo ulogu izvršnog producenta. U ovom nastavku se maksimalno trudilo da se zadrži autentičnost knjige, što se vidi po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma.

U filmskoj verziji kultni lik Lizabet Salander igra glumica Kler Foj, a Mikaela Blomkvista švedski glumac Svevir Gudnason. U filmu se pojavljuje i bosanska glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svetski transrodni model.

Film je u svim bioskopima od 08.11.2018.

Pogledajte trejler