Poboljšajte život uz nove naslove iz popularne psihologije

Ljubitelje popularne psihologije najlakše je prepoznati po upotrebi izuzetno mudrih i motivišućih rečenica koje imaju pokretačku snagu i u najtamnijim trenucima života. Uvek nasmejani, smirenog tona i nepopravljivi optimisti, ipak su u stalnoj potrazi sa srećom. Na tom putu često se oslanjaju na proverene tehnike i modele kojima su ovladali čitajući svoje omiljene knjige. Upravo zato, Vulkan izdavaštvo pripremilo je nove naslove koji će nam pomoći da bolje razumemo svet oko sebe i pronađemo unutrašnji mir.

.

Mladi ste, uspešni i puni ambicija ali ujedno i zapanjeni otkrićem koliko je na vrhu prazno? A možda ste upravo dobili otkaz, dotakli dno, prijatelji su vas napustili? Knjiga Ego je neprijatelj Rajana Holideja otkriva da, gde god bili i šta god radili, vaš najveći neprijatelj već živi u vama – ego. Ukoliko se jednog dana osećate kao da stojite na ramenima džinova, a već narednog pokušavate da skupite komadiće iz ruševina, ovo je prava knjiga za vas.

Henrik Feksevs je fascinantna ličnost. Neki ga opisuju kao pomalo luckastog ekscentrika, ali ako pročitate njegovu knjigu Manipulacija i moć, otkrićete da on savršeno dobro zna o čemu priča. A uz to je i duhovit. Knjiga dokazuje da čitanje misli nije mit, samo je malo drugačije od onoga što većina ljudi zamišlja. Položaj tela, intonacija govora, korak, pogled i pokreti otkrivaju naša osećanja. Često će ti neverbalni signali biti u direktnom sukobu sa porukom koju izražavamo rečima. U knjizi Manipulacija i moć otkrićete tehnike koje možete da primenite u najrazličitijim aspektima svakodnevnog života: na razgovoru za posao ili na prvom sastanku, ali i u svim drugim situacijama kada želite da predstavite vaše ideje i utičete na druge ljude.
Svi želimo da budemo najbolja moguća ljudska bića. Želimo da znamo šta smo uradili pogrešno i šta možemo da uradimo bolje. Želimo da pronađemo odgovore na tajna pitanja i da ih zatim primenimo na život. Voleli bismo da otkrijemo istinu. Svako duhovno putovanje počinje s tri suštinska pitanja:
Ko sam ja?
Šta je stvarno?
Šta je ljubav?
Knjiga Tri pitanja Don Miguela Ruisa idealna je za one koji su spremni da vide istinu o sebi, rešeni da pitaju šta je ono stvarno i da prođu kroz nepoznata vrata. Život jedva čeka da počne novi razgovor s vama. Ako ste spremni da slušate i da se menjate, vaš svet može da se transformiše.
Od autora bestselera Raj ipak postoji Toda Burpoa stiže nova knjiga Bog ipak postoji koja će odgovoriti na pitanja koja vas muče čitavog života. Sa kojeg god kraja sveta da dolazimo, razmišljamo o nevoljama koje su nas snašle i glasno se pitamo da li je Bog dovoljno veliki da izađe na kraj s prljavštinom i jadom s kojima se suočavamo. Ili je previše dalek da bi brinuo naše brige? Jednostavno ne znamo. Umorni smo od ustaljenih fraza i želimo jasne i jednostavne odgovore, da nas reše sumnji i unutrašnje borbe, a Tod Burpo nam daje mudra rešenja koja će na najlepši način učvrstiti našu veru.
Alan i Barbara Piz, autori bestselera Odgovor, podeliće sa vama savete, mudrost i pokazaće da promena života počinje postavljanjem pravog pitanja. Čitanje knjige Odgovor prvi je korak da krenete putevima o kojima možda nikada ranije niste razmišljali. Naučićete kako da postavite prioritete među svojim idejama, prevaziđete prepreke i izbegnete da vama manipulišu drugi. Bračni par Piz pomoći će vam da izaberete sopstveni put, a ne onaj niz koji neko drugi pokušava da vas gurne. Pokazaće vam kako da preuzmete kontrolu nad svojim životom i postanete ličnost kakva želite da budete.

Ovo su samo neki od naslova koji redovno opominju da je osnova svake promene u nama samima. Knjige iz popularne psihologije uneće novu dozu optimizma, pokrenuti vaše najlepše misli i osećanja i pomoći vam da vedrije koračate kroz život.