Zanimljivosti

PRVI ČOVEK NA MESECU: Biografski blokbaster stigao u bioskope!

Na krilima uspeha koji je ostvario film La La Land, reditelj, dobitnik Oskara, Damijen Šazel i glumac Rajan Gosling ponovo udružuju snage u filmu PRVI ČOVEK NA MESECU, koji prikazuje priču o Nasinoj misiji sletanja na Mesec, sa fokusom na Nilu Armstrongu i periodu od 1961. do 1969. godine. Ovaj film, prikazan iz prvog lica i baziran na knjizi Džejmsa R. Hansena, istražiće žrtvu i cenu jedne od najopasnijih misija u istoriji.
15.10.2018. - 11:30h
Prvi čovek na Mesecu / Foto: promo
Prvi čovek na Mesecu / Foto: promo

“Mislim da od trenutka kada sam naučio šta je Mesec, znao sam i da je neko po imenu Nil Armstrong hodao po njemu” izjavio je Rajan Gosling. “Nil Arsmstrong je sinonim za Mesec ali sam shvatio, nakon čitanja knjige Džejmsa Hansena, da sam znao izuzetno malo o svakom od članova posade. Na emotivnom nivou, bio sam iznenađen kada sam saznao koliko su mnogo gubitaka Nil i njegova žena Dženet doživeli pre i tokom ovih istorijskih misija. Na praktičnom nivou, mislim da sve do sada nisam zaista shvatao koliko su sve ove misije bile opasne. Kako su klaustrofobične i krhke bile kapsule i kako je tehnologija bila primitivna u odnosu na današnje standarde. Uvek me je privlačila ekstremnost ove priče. Ono što je za mene jedinstveno u ovoj priči je to do kojih se ekstremnih granica išlo zarad uspeha. Ne mogu da zamislim bolju sponu od intimnosti Armstrongovog privatnog života i beskonačne prirode kosmosa sa kojom je neraskidivo vezan.”

Režija: Damien Chazelle
Uloge: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciaran Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber
Scenario: Josh Singer
Žanr: Drama
Studio: Universal Pictures

Prva.rs vam deli dve podloge za kompjuterskog miša sa motivima iz filma.

Svoje ime i prezime pošaljite na e-mail adresu: poklon@prva.rs.
Prvih dvoje posetilaca koji se prijave na ovu e-mail adresu dobiće po jednu podlogu. Dobitnici će biti kontaktirani mejlom.