Pričamo "O umiranju" u sredu od 18h, Delfi SKC

Rođenje i smrt imaju mnogo toga zajedničkog, oba događaja su predviđena prirodnim programima. Oba toka se odvijaju najbolje ako ih niko ne ometa.

.

O srećnom događaju rođenja rado i sa veseljem pričamo. Temu smrti i umiranja izbegavamo. Čak bi se moglo reći da je tema smrti tabu.

U knjizi „O umiranju“ Đan Domeniko Borazio opisuje šta je danas poznato o umiranju i koja nam sredstva i mogućnosti stoje na raspolaganju da bismo se oslobodili straha od smrti, kao i kako da se pripremimo za svoj kraj.

Tribina o knjizi biće održana u sredu 26. septembra od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u. Govoriće doktorka Nataša Milićević, hemioterapeut i supspecijalista palijativne medicine u penziji i jedan od osnivača BELhospice, prvog Centra za palijativno zbrinjavanje pacijenata u našoj zemlji, dr Nikola Jovanović, psihijatar i urednik knjige Nebojša Barać.

Knjiga „O umiranju“ nas navodi da razmislimo o sopstvenom odnosu prema životu i smrti. U knjizi ćete naći odgovore na pitanja šta znamo o umiranju, šta možemo da uradimo i kako da se pripremimo. Iz ugla lekara koji se brine i o duhovnom stanju pacijenta, ova knjiga nudi mnoge odgovore o životu i tabuima u vezi s njim.