Zanimljivosti

Pripremite plesne cipele, večeras počinje 11. Weekend Media Festival

Jedinstvenim koncertom muzičke dive Zdenke Kovačiček i pevača Marka Tolje, uz pratnju Jazz orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom Mirona Hausera, danas će u prostorijama stare fabrike duvana u Rovinju početi 11. Weekend Media Festival.
20.09.2018. - 09:46h
foto: promo
foto: promo

Trodnevno izdanje najvećeg festivala komunikacijske industrije u regionu okupiće više od 5000 učesnika, uključujući više od 550 novinara i 350 studenata. Oni će u šest hala učestvovati na više od 50 predavanja, panela, prezentacija i radionica koje će održati više od 150 uticajnih govornika iz celoga sveta. 

Konferencijski deo Weekenda počinje u petak kada će se, između ostalih, održati panel Will Netflix Eat The Free TV World? na kojem će učesnici raspravljati kako izgleda televizija budućnosti te šta ona znači za potrošače. S druge strane će u jednosatnom predstavljanju, dobitnik 36 Emmya te producent i reditelj Pete Radovich, podeliti s učesnicima tehnike pripovedanja, ali i filozofije, koje su temelj njegove uspešne američke televizijske karijere. 

Zanimljiva predavanja i paneli savršeni za pronalazak novih inspiracija očekuju nas i u subotu. Potpredsednik marketinga Coca-Cole za Zapadnu Europu te stariji potpredsednik za marketing za EMEA region, Walter Susini, na predavanju Dobar posao je dobar za posao otkriće zašto je etika postala nova društvena valuta, a održivost naš društveni kapital.

foto: promo
foto: promo

Zašto smo tako loši u predviđanju budućnosti, na svojoj prezentaciji o tome će govoriti direktor Oracluma Vuk Vuković te će istaći kako uspevaju da predvide preferencije glasača i potrošača. Tim iz Oracluma jedini je u svojoj anketi predvideo pobedu Donalda Trumpa na američkim predsedničkim izborima. Popodnevni deo subotnjeg programa rezervisan je za panel Izgubljeni u prevodu na kojem ćemo saznati kako stranci vide Hrvatsku, šta ih je oduševilo, a na šta se ni dan danas nisu navikli. 


Jedan od panela koji nas očekuje za vreme Weekenda je i Goodbye Mr. Sorrell? na kojem će učesnici govoriti o sve većem pritisku pod kojim se našla oglašivačka industrija, kako se prilagoditi novom okruženju te da li je odlaskom veterana oglašivačke industrije Martina Sorrella najavljen kraj jedne ere marketinga. 

Plesne cipele pripremite i za preostale izvođače Weekendovog party programa. U petak će se za malo žešći ritam pobrinuti hip-hop duo Bolesna Braća, dok će subotnji party "Weekend Goes Global" po prvi put žurku dići na svetski nivo. Na pozornicu tako stupaju braća David i Stephen Dewaele, bolje poznati pod umetničkim imenom 2manydjs, koji će obeležiti završetak najboljeg Weekenda u godin