Zanimljivosti

Još samo tri dana deli nas do najboljeg vikenda u godini

Zanimljiva predavanja gostiju iz Francuske i Nemačke, One on one s najboljim fudbalskim selektorom, spektakularan zabavni program, samo su delić onoga što nas čeka ove godine u Rovinju.
17.09.2018. - 12:03h
foto: promo
foto: promo

Još samo tri dana ostala su do početka 11. Weekend Media Festivala, najvećeg događanja za medijsku i komunikacijsku industriju u jugoistočnoj Europi koji se održava od 20. do 23. septembraa u staroj Fabrici duvana u Rovinju. Ovogodišnji Weekend Media Festival iznenadiće novim dvoranama i formatima, zanimljivim predavačima i brojnim panelima na kojima će se učestovavati preko 5.000 ljudi. 

foto: promo
foto: promo


Među brojnim panelima ističe se West Wing - kako savetovati predsednika, na kojem će vodeći savetnici premijera i predsednika iz regije otkriti s kojim su se sve izazovima susreli u svom poslu. „Svakako je to bila ratifikacija Istanbulske konvencije, kao i celi pokušaj rušenja nagodbe u Agrokoru koji, srećom, nije uspeo. Uz to, izazov je bio pokušati uticati na sam proces rada i stvoriti tim koji diše kao jedan, to je ključan preduslov za uspeh“, otkrio je Krešimir Macan, bivši posebni savetnik predsednika Vlade RH za strateško komuniciranje. 

Iz Slovenije stiže i Stojan Pelko, bivši savetnik Samuela Žbogara, posebnog predstavnika EU na Kosovu, dok će o svojoj saradnji i o tome sluša li ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriti njegova dugogodišnja savetnica za medije Suzana Vasiljević

„Mnogo vremena provodimo razgovarajući. Često se ne slažemo, dođe ponekad i do oštre razmene mišljenja, ali mislim da je to normalno i zdravo. Najveća opasnost za jednog lidera je da se okruži ljudima koji neće hteti ili smeti ukazivati mu na greške“, kazala je Vasiljević. 

foto: promo
foto: promo

Kako je tekla razmena mišljenja sa hrvatskim „Vatrenima“ izvan i na sportskom terenu, na Weekendu će otkriti najbolji fudbalski selektor Zlatko Dalić i tako s nama podeliti nepoznate detalje iz Rusije. One on one s Dalićem biće prilika da saznamo kako je s reprezentacijom uspeo da ostvari neverovatan niz pobeda i baci Hrvatsku u delirijum kakav dugo nije viđen.

Deo programa 11. Weekenda biće posvećen partnerima festivala, Nemačkoj i Francuskoj. Gosti iz vodećih evropskih velesila predstaviće nam svoje najbolje marketinške, medijske i poslovne prakse. Christine Amtmann i Elsa Combypredstaviće nam televizijski kanal ARTE, jedan od pionira digitalnih medija koji je na području kulture i informacija zakoračio izvan nacionalnih granica. 

Francuski stručnjak za sigurnost Eric Léandri i osnivač Qwanta pojasniće kako funkcioniše prva tražilica koja štiti slobodu korisnika, te se brine da digitalni ekosistem ostane zdrav. Na Weekendu nas čeka i Gobelins, vodeća škola animacije na svetu. Koja je tajna uspeha francuske animacije zaslužne za animirane filmove „Kako je Gru ukrao mesec“ te „Astérix“ otkriće Cécile Blondel, vođa odseka međunarodnih odnosa ove prestižne škole. 

Uz zanimljive teme i rasprave, ni ove godine neće nedostajati dobre zabave. Ovogodišnji Weekend otvoriće, uz nezaboravne hitove Olivera Dragojevića Zdenka Kovačiček i pevač Marko Tolja uz pratnju Jazz orkestra HRT-a pod vođstvom Mirona Hausera. Pozornicu će u petak zauzeti poznati hip-hoperi Bolesna braća, a na subotnjoj žurci "Weekend Goes Global" posetioci će po prvi puta uživati u nastupu međunarodnih zvezda. Veliko finale ovogodišnjeg Weekenda rezervisano je za belgijski duo 2manydjs koji će rasplesati posetioce najboljeg Weekenda u godini.