I otac i majka u ovoj porodici menjaju pol, a njihovo dete je rođeno kao dečak, ali se šminka i oblači kao devojčica (FOTO)

Luis i Niki Drejven podstakli su debatu i svojom odlukom da sina odgajaju kao "osobu", a ne "dečaka".

.

Prva britanska transrodna porodica priprema se za potpuni preobražaj.

Roditelji Luis i Niki pripremaju se da se podvrgnu operacijama promenama pola. Otac Luis (32) koga sin zove "mama" – postaće žena. Majka Niki (31), koju sin zove "tata" – postaće muškarac. Čak su i petogodišnjem sinu Staru skratili kosu kako bi više ličio na sina, nego na ćerku.

"Bilo je krajnje vreme. Počeo sam svoju promenu 2011. godine, ali su me određene sitnice, uglavnom prekomerna težina, sputavale. Sada imam više samodiscipline", izjavio je Luis, rođen kao muškarac i Starov biološki otac.

Luis je morao da ošiša svoju dugu crveno-crnu kosu, koja je usled hormonske terapije počela da opada.

"Niko ne bira da se ovako oseća, ali kada se takva osećanja jave, ljudi moraju da izađu iz sebe da bi se povezali sa svojim unutrašnjim bićem. Kosa ne čini ženu, već njena ličnost", tvrdi on.

.

Za to vreme Niki, koja je rođena u ženskom telu i registrovana kao Starova biolška majka, sada sebe zove "Čarli" i priprema se da promeni pol i postane muškarac.

"Nikada se nisam osećala srećnom povodom "onih dana" ili činjenice da mi grudi rastu. Činilo mi se tako pogrešnim. Pretražila sam svoju dušu i otkrila da sam sve vreme htela da budem muško", rekla je ona.

Prošle godine je otkrila da je panseksualna – nekim danima bi se oblačila kao žena, nekim drugim kao muškarac.

Sada se oblači samo u mušku garderobu i svakog dana steže grudi da se ne vide.

Par tvrdi da je Star "još uvek polno neutralan" i srećno dete, piše blic.rs.

"Ja ću mu uvek biti tata, a Luis mama, to se nikada neće promeniti", tvrdi ona.

"Star ponekad postavlja pitanja kao što su zašto na bazenu ne nosim kupaće gaće kao druge tate, već kostim. Rekla sam mu da idem da posetim posebnog doktora i posle toga ću izgledati više kao on i oblačiti iste kupaće bermude kao i on", kaže ona.

Starova škola je tolerantna. On nosi uniformu za dečake, ali su mu dozvoljeni dodaci. Kod kuće sme da se šminka, lakira nokte, nosi odeću i za devojčice i za dečake, kao i da se igra sa lutkama.

.

U januaru je skratio svoju dugu kosu i njegov otac tvrdi da "ima dozvolu da odluči na koji će je način nositi".

Par se nada da će biti u svojim pravim telima do Starove desete godine života, ali priznaju da se plaše kakvog će to uticaja imati na njega.

"Svi roditelji brinu. Ali operacije će učiniti da se Čarli i ja osećamo potpuno kao pojedinci i mi ćemo biti srećniji. Ako budemo čekali da Star poraste, provešće detinjstvo sa roditeljima koji su nezadovoljni sobom", navodi Luis.

Ova porodica je urokovala nacionalnu debatu prošle godine.

"Većinom su komentari bili pozitivni, ali bilo je i onih koji su pozivali na mržnju. Jedna osoba je čak rekla da treba ubiti Stara, pre nego što postane serijski ubica ili izvrši samoubistvo", navodi Čarli.