Zanimljivosti

Kina zabranila novi film o Viniju Puu! Da li je ovo dovoljno dobar razlog?

Deca u Kini neće moći da gledaju novi film o beskrajno simpatičnom medvediću Viniju Puu. Tu odluku su doneli cenzori te zemlje, a evo zbog čega su se odlučili na taj korak...
07.08.2018. - 08:53h

Kako prenosi Bi-Bi-Si, kineske vlasti nisu dozvolile distribuciju novog diznijevog igranog filma Kristofere Robine, gde si?", čime je Peking nastavio borbu protiv malog žutog medveda, a sve zbog navodne sličnosti sa kineskim predsednikom.

I prošle godine kineske vlasti su se borile protiv Vinija, kada su na društvenim mrežama zabranili njegove fotografije, te je ovaj žuti meda postao simbol otpora u Kini, piše britanski "Standard".

Kao ni prošle, ni ove godi ne kineske vlasti nisu objasnile zašto je film "Kristofere Robine, gde si?" neprikladan za tamošnju publiku, ali Bi-Bi-Si navodi da se pretpostavlja da je to deo nacionalne kampanje protiv Vinija Pua, nakon što su se na društvenim mrežama pojavile poruke u kojima se ističe sličnost animiranog junaka sa predsednikom Si Đinpingom.

Još pre pet godina na internetu se pojavio takozvani meme u kojem je slika Vinija Pua sa Tigerom nalepljena uz fotografiju Si Đinpinga i Barakom Obamom.

Pogledajte trejler novog filma: