Okupljanje žena preduzetnica na “Preduzimanje” vikendu u Mokrinu

Švajcarski preduzetnički program je 30. juna 2018. u Mokrinu organizovao dvodnevno okupljanje više od 30 žena preduzetnica, koje su male priliku da zajedno sa predavačima iz inostranstva razgovaraju na temu liderstva, motivacije, razvoja timova, finanasija, marketinga... “Preduzimanje” vikend je koncipiran kao seminar koji kroz niz radionica razrađuje teme koje su relevantne preduzetnicama, sa akcentom na njihovom druženju i međusobnom povezivanju.

.

Radionice su vodili internacionalni stručnjaci: Shawn Ardaiz (SAD) čija je specijalnost razvoj i unapređenje timova, Samantha Woolven (Velika Britanija) koja je pokrila temu liderstva i kreiranja dugoročne strategije, Maria Nemenman (Izrael) koja je preduzetnicama približila istraživanja tržišta i marketinga, i Karolina Herbut (Srbija) koja se bavila temom ličnih i poslovnih finansija.

Na kraju ovog kreativnog i inspirišućeg radnog vikenda, učesnice su se složile da se ključ uspeha krije upravo u podršci koje žene preduzetnice mogu da pruže jedne drugima, i da su međusobno povezivanje i dalji zajednički rad način da njihovi poslovi nastave da rastu. Kako je povezivanje i kreiranje neformalne ali aktivne zajednice i bio glavni cilj “Preduzimanje” vikenda smatramo da je ovo bio odličan početak, jer su učesnice već počele da rade na međusobnoj afimaciji i saradnji.