Zanimljivosti

Nosite veš godinama, sve dok se ne pohaba? Ove OPASNOSTI vam prete zbog toga!

Nema potrebe da kupite nov veš jer je i onaj od pre nekoliko godina u sasvim dobrom stanju? E, pa ima potrebe! I to velike!
08.07.2018. - 16:00h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nosite neke od gaćica i više od pet godina? Sada stručnjaci otkrivaju da nošenje tog veša može biti vrlo loše. Mada mnoge dame brushalter i gaćice nose dok se ne pohabaju, pokazalo se da je njihov životni vek mnogo kraći.

"Žene često ne znaju kad je vreme za bacanje starih gaćica i brushaltera. Dolaze mi i čude se što su im se grudi opustile, a ne shvataju zašto", rekla je Džozefin Manisbalko iz kompanije „Nocturnal Lingerie“ i dodala da, ako ste vremenom počele da brus zakopčavate na poslednjim kopčicama u nizu, odavno je vreme za nov.

"To je posebno važno za žene s većim grudima. Malo ko zna da grudi najviše drži zadnja strana grudnjaka, a ne sama korpa. Zato je važno paziti na kojoj ste kopči. Što je rastegnutija zadnja strana brusa, vaše grudi imaju manje potpore i tkivo se razvlači, pa grudi počinju da vise - dodala je ona.

Važno je paziti i na bočne strane brushaltera, gde se nalazi elastična guma jer kad ona oslabi, slabi i potrebna potpora. Zato je najbolje imati najmanje tri brushaltera. Dok je jedan na pranju, drugi je u fioci, a treći na vama. Tako ćete najbolje ispoštovati savet da brushaltere menjate na šest do osam meseci, dok je posle godinu dana vreme za menjanje starih gaćica, ukoliko pre toga ne postanu neudobne.

Izvor: Novi.ba