10 najlepših plaža u Grčkoj! Hoćete li posetiti neku od njih ove godine? (FOTO, VIDEO)

Posetioci sajta TripAdvisor, kao i svake godine, glasali su za listu najlepših i najboljih plaža Grčke. Pogledajte ko je na prvom mestu, a onda nam recite koja plaža je vaš favorit...

.

10. Manganari plaža, Ios

Divan pesak, providna voda, taverne sa dobrom hranom, predivan pogled na Santorini samo su neke od pohvala koje su posetioci ove plaže dali.

.

.

9. Entoni Kvin plaža, Rodos

Jedna od najpopularnijih plaža na Rodosu. Na njoj su snimane sekvence filma „Topovi sa Navarona“

A post shared by Elisabetta (@eeeee_ly) on

.

8. Kalamaki plaža, Zakintos

 Plaža sitnog peska, sa kristalnom i toplom vodom, a nalazi se veoma blizu aerodroma pa dok se brčkate u moru neretko ćete videti avione veoma blizu vas.

.

7. Milos plaža, Lefkada

Dragulj Jonskog mora teže je pristupačna, ali upravo zbog toga posebna i vredna truda. Prekrivena je sitnim šljunkom, a mestimično i peskom i sitnijim kamenjem. Gužve nema nikada, a plaža je okupana suncem od jutra pa sve do zalaska.

.

6. Porto Limnionas plaža, Zakintos

Jedno od najskirvenijih mesta u Grčkoj, sa vodom koju oni koji su na plaži bili opisuju kao "nikada plavljom". Mesto koje mnogi opisuju kao "Raj na Zemlji".

.

.

A post shared by (@chanty_vb) on

.

5. Sarakiniko plaža, Milos

Bele vulkanske stene oformile su usko poluostrvo na čijem kraju se nalazi malena plaža. Voda je tu plitka, bezbedno je za malu decu i zanimljivo za one koji vole ronjenje u plićaku.

A post shared by(@bonniedeluxe) on

.

4. Kleftiko plaža, Milos

Jedno od najvećih atrakcija ostrva Milos je Kleftiko plaža na jugoistoku istoimenog ostrva. Zapravo teško da se ovo može nazvati plažom u klasičnom smislu, više kao lokalitet i deo ostrva, poznat po svojim pećinama, božanstvene boje mora, a do njega se dolazi isključivo brodom...

.

3. Simos plaža, Elafonisos

Nema jakih i čestih talasa, voda je plitka, sa postepenom dubinom. Jednom rečju mesto kao stvoreno za uživanje porodice...

.

.

.

2. Balos laguna, Krit

Podseća na rajske plaže sa Kariba zbog belog peska, i beskrajne, gotovo nestvarne tirkizne boje mora...

.

.

A post shared by @travelandcolors on

.

1. Elafonissi plaža, Krit

Sastoji se od velikog broja kamenih i peščanih sprudova odvojenih plitkom vodom kojom se krećete prelazeći sa spruda na sprud. Iako gleda na otvoreno more voda je čista i mirna, bez velikih talasa. 

A post shared by Yves Remord (@emeric.mercier) on

.

.

A post shared by Nancy Y. (@nancyrickitt) on

.

Izvor: mojagrčka.com/grckainfo.com/blic.rs

A post shared by Krys (@krysnanatao) on