Želite li da probate kafu od brokolija? A od cvekle? Pogledajte kako izgledaju i kako se prave!

Do sada smo se susretali sa raznoraznim načinima spremanja kafe, a poslednji trend koji su mnogi probali jeste kafa sa sopstvenim selfijem. Međutim, da li ste čuli za kafu sa brokolijem, kurkumom ili pak sa cveklom? Iznenadiće vas, ali zdravije kafe postaju popularnije, a da li su i ukusne?

.

Kafa sa kurkumom

Širom sveta je jako popularna „zlatna kafa“ ili kafa sa „zlatnim mlekom“, a ono se dobija od vrlo zdrave namirnice – kurkume. Poenta je da pomešate mleko sa mlao praha kurkume i to sve dodate u kafu. Znamo da ovaj napitak podstiče dobro raspoloženje i daje energiju, a kurkuma jača imunitet, rešava probleme sa crevima i disajnim putevima, piše miss7.24sata.hr.

A post shared by Joy McCarthy (@joyoushealth) on

.

Brokoli-kafa

Za sada se nudi samo u jednom kafiću u Austriji. Pravi se tako što se mleku doda brokoli u prahu. Ovo povrće je jako zdravo, puno vitamina koji štite organizam od raka, reguliše probavu, jača imunitet, smanjuje holesterol, štiti srce od bolesti, čisti organizam...

Kafa sa cveklom

U nekim kafićima se već služi, a pravi se kombinovanjem sveže isceđenog soka od cvekle i mleka, koji se kasnije dodaju u već skuvanu kafu. Cvekla je dobra za krvnu sliku, bori se protiv upala, podstičući izdržljivost organizma.

A post shared by Marco B (@marco_nyc2012) on

.

Da li biste probali navedene kafe? Vrlo su zdrave, a ako još volite navedeno povrće i začine, onda su prave za vas...