Tinejdžerku (15) čeka smrt jer se branila od silovatelja! Kako je to moguće?

Devojčica stara 15 godina osuđena je na smrtnu kaznu, jer je nožem ranila čoveka koji je pokušao da je siluje. Zapravo, napasnik je njen suprug, za koga je bila primorana da se uda, kao što je običaj u svim muslimanskih zemljama.

.

Nora živi u Sudanu i već duže vreme je odlagala intimne odnose sa svojim surpugom, sve dok on nije odlučio da je siluje.

Suprug je morao da pozove njenu porodicu u pomoć, koja ju je savladala, držeći joj ruke, dok je suprug vršio svoju bračnu dužnost.

Međutim, Nora je uspela da se dokopa noža i odbrani se, zbog čega je muž tuži na sudu, zahtevajući smrtnu kaznu, umesto obične novčane nadoknade.

Tokom čitanja presude, Noru nije podržala njena porodica, koja je tom prilikom istakla da ju je Nora osramotila. Iako se na ovu užasnu presudu može uložiti žalba u narednih 15 dana, veliko je pitanje da li će ona imati ikakvog uticaja, pošto se u Sudanu “bračno silovanje”, tj. primoravanje udatih devojaka na seksualne odnose sa svojim suprugom, smatra savršeno legalnim činom, i dozvoljeno je da se izvrši već nad devojčicama starim 10 godina, piše ekspres.net.