Požar se širio neverovatnom brzinom, a ovaj pas je vukao bebu za pelenu ne bi li je spasio! Pogledajte heroja!

Porodica Čaičandu je srećna što ima kućnog ljubimca. To nije običan pas, ženska pit bula, već pitoma životinja koja je njihovu osmomesečnu bebu spasila od požara.

.

Majka Nanu Čaičandu se seća te kobne večeri kada je njihov dom u Kaliforniji zahvatio ozbiljan požar. Pas Saša je cvilela i skakala po ulaznim vratima kako bi upozorila vlasnicu da se spasu.

Vatra je počela da se širi, a lajanje i cvilenje je bilo sve učestalije...

"Nije mi bilo ni na kraj pameti da pokušava da nas upozori na požar. Ustala sam se iz kreveta da proverim što se događa. Otvorila sam vrata, a Saša je utrčala u stan, pravo u spavaću sobu - objasnila je Nanu za Daily Mail.

Žena je tek onda videla da joj komšiluk gori pa je i sama krenula prema spavaćoj sobi u kojoj se nalazila njena kćer, stara samo osam meseci. 

Kad je ušla u sobu, imala je šta da vidi. Saša je već spašavala devojčicu tako što ju je izvlačila iz kreveta držeći je za pelenu. 

"Zahvaljujući Saši, na vreme smo izašle iz stana i nazvale 911. Uzbunile smo i ostale ljude koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi. Dugujem Saši svoj život i život svoga deteta. Ona je naša junakinja. Bez nje, verovatno se ne bi izvukle”, zaključuje mama Nanu i ističe da je pas čovekov najbolji prijatelj i da je dobro imati jednog kao kućnog ljubica.

Snimak izveštavanja sa lica mesta požara pogledajte OVDE!