Kada budete videli šta su sve izumele žene, shvatićete da bi one mogle da vladaju svetom!

Ove žene su napravile ono što je svaka od nas koristila barem jednom u životu (a sigurne smo - bezbroj puta). Iako su te izume muškarci hteli da prisvoje sebi, one su pokazale da su dovoljno čvrste da to nikad ne dozvole.

.

Brisači za automobil

Pre nego što su napravljeni, vozači su izlazili iz kola i brisali stakla. Meri Anderson iz Alabame je u poseti Njujorku 1902. godine primetila da vremenske nepogode stvaraju i velike saobraćajne gužve. Godinu dana kasnije, Meri dobija patent pod nazivom "uređaj za čišćenje prozora" koji se sastojao od poluge koja je sadržala sunđer. Meri je patentirala uređaj sa samo 17 godina.

Papirna kesa

Margaret King je već u ranoj dobi otkrila svoju sklonost ka inovacijama. Sa 12 godina je izmislila sigurnosne uređaje za mlinove pamuka. Tokom svog radnog veka u "Columbia Paper Bag" kompaniji, počela je da radi na mašini koja pravi torbe sa ravnim dnom. Margaret je 1867. prvo napravila drveni model uređaja, ali joj je bio potreban metalni kako bi mogla da patentira svoju ideju. Čarsl Anan, koji je bio u radionici kad je King napravila svoj metalni uređaj, ukrao joj je ideju i patentirao uređaj. Margaret ga je tužila za krađu i na kraju, nakon duge pravne bitke, dobila je svoj patent. 

Dečja pelena 

Kad je 1946. godine Marion Donovan izmislila jednokratnu pelenu, u početku je naišla na ismejavanje muškaraca koji su vladali industrijom. Marion je dizajnirala neprobojnu pelenu koristeći najlonsku tkaninu za izradu padobrana i plastične zakovice. Pelena, koja je dobila ime '' Boater'', imala je svoju premeru u robnoj kući Saks Fifth Avenue u Njujorku 1949. i odmah postala hit. Deset godina kasnije, Viktor Mils, osnivač Pampersa, kapitalizovao je tu ideju. 

Monopol

Elizabet Megi je 1904. godine izmislila igru naziva '' The Landlord's Game''  kako bi naučila ljude o monopolima, neproverenom kapitalizmu i ''zlu od prikupljenih golemih bogatstava na račun drugih''. Na ovaj patent imala je prava od 1904. do 1921, a nezaposleni prodavač Čarsl Derou se 1935. ludo obogatio prodavši kopiju igre Parker Brodersu. S druge strane, Elizabet Megi je ranije te godine prodala svoj patent, takođe Parkeru za samo 500 dolara, piše miss7.24sata.hr.