"Kajgana na tostu, ali bez jaja": Najčudniji zahtevi gostiju
Svi mi imamo svoje preference kada je reč o hotelskom doručku, ali neki od nas imaju malo neobičniji ukus.
Eviivo je zatražio od 6.600 vlasnika ugostiteljskih objekata da podele neke od najneobičnijih zahteva za doručak koje su primili ove godine, piše B92.
Evo nekoliko odgovora:
Kajgana na tostu... bez jaja (ispostavilo se da je reč o 'kajgani' od tofu sira)
Kornfleks u pivu
Jogurt sa biberom
Tanjir prženog luka
Vindalu (popularno indijsko jelo nalik gulašu) sa kraljevskim kozicama i kuvano jaje
Par režnjeva slanine u ovsenoj kaši
Odrezak sa špagetama
Biskviti od žitarica sa marmajtom (slani namaz od ekstrakta kvasca)
Kari omlet
Dimljeni losos sa braon sosom
Musli bez mleka
Piletina sa salatom i povrćem
Pakovanje testenina i tegla sosa od paradajza sa belim lukom (gost je sam u sobi skuvao pastu za doručak)
Dimljeni losos sa kajganom... za psa
"Piletina, odrezak, pasta s lukom i kari svakako su neobičan izbor za doručak. Ali, pretpostavljam da je to jedna od čari odmora - možete da uživate u čemu god hoćete u bilo koje doba dana", izjavio je direktor Eviivoa Tomas Meset.
"Ipak, jedna od najvećih misterija je kako je neko uspeo da pojede suve biskvite sa marmajt namazom. Pokušali smo to da uradimo u kancelariji. Ne samo da ima loš ukus, već je potrebno 19 minuta da se sažvaće!", dodao je.
Inače, anketa je pokazala da 63 odsto gostiju u britanskim hotelima preferira tradicionalni engleski doručak, dok 17 odsto ljudi bira kontinentalne verzije, poput pšeničnih pahuljica i muslija sa mlekom.