Veličanstveno! Kada zakoračite na ove plaže mislićete da ste stigli na drugu planetu

Ove plaže ne samo da su predivne već su po nekim stvarima jedinstvene u svetu — tu je jedna čije more noću svetluca, zatim plaža ružičaste boje, plaža s vrućom vodom, skrivena plaža i pustinjska plaža

.

Ove plaže ne samo da su predivne već su po nekim stvarima jedinstvene u svetu — tu je jedna čije more noću svetluca, zatim plaža ružičaste boje, plaža s vrućom vodom, skrivena plaža i pustinjska plaža, piše Sputnik.

Ružičasta plaža u Indoneziji

Nalazi se na ostrvu Komodo u Indoneziji, a toliko je neobična da imate osećaj kao da ste ušetali u scenu neke lepe Diznijeve bajke. Nazivaju je jednom od najlepših na svetu, a prepoznatljiva je po svojoj ružičastoj boji koju joj daju mikroskopski sitna stvorenja — foraminiferi. Ona proizvode crvenkasti pigment na koralnim grebenima. Kada se sitni komadići korala pomešaju s peskom, nastaje ova predivna boja.

.

Pustinjska plaža u Brazilu

Nalazi se u Nacionalnom parku Lensois Maranjensis, i to ne uz more, već usred pustinje. Reč je o predivnim lagunama bogatim savršeno belim peskom. Najbolje vreme za putovanje na ovo odredište je od maja do septembra, kada je sve puno života, a mogu se videti i ribe. Nakon toga se lagune postupno isuše, a od februara ponovo počnu da se pune vodom.

.

Skrivena plaža u Meksiku

Kupanje i ronjenje na ovoj plaži je poseban doživljaj. Skrivena plaža nalazi se na vulkanskom ostrvu Marijeta, a do nje se dolazi plivanjem ispod stene. Plaža je dugo bila skrivena od očiju javnosti, ali kada su njene fotografije prvi put obišle svet, mnogi su je poželeli da je vide.

.

Svetlucava plaža na Maldivima

Za ovu plažu kažu da je kao noćno nebo puno zvezda. Nalazi se na ostrvu Vadho, a zovu je „More zvezda“. Kada padne mrak, voda postane toliko svetlucava da je teško odvojiti pogled s nje. Za to su zaslužni fitoplanktoni koji svetle kada su uznemireni. Upravo ta plaža popularna je destinacija za odlazak na medeni mesec jer je bajkovita i vrlo romantična.

.

Plaža s vrućim izvorima na Novom Zelandu

Ova jedinstvena oaza nalazi se na poluostrvu Koromandel. Tamo geotermalna izvorska podzemna voda stvara mehuriće nalik onima u džakuziju. Temperatura vode je oko 60 stepeni Celzijusovih, a posetioci kopaju male bazenčiće u pesku, čekaju da se napune vodom, pa se izležavaju u njima.