Lola ima tri godine i vratili su je iz vrtića jer je došla neprimereno obučena! Pogledajte je i procenite sami...

Lola ima tri godine i dolazi iz Kanade. Jednog jutra su je roditelji spremili za vrtić, obukavši joj njenu omiljenu haljinicu na bretele. Nisu ni slutili da će je vaspitači vratiti iz vrtića, pod izgovorom da je Lola došla neprimereno obučena.

.

Prema pravilima vrtića i njihovog kodeksa oblačenja, Lolu su proglasili nepristojno obučenom, a kada su to njeni roditelji Džejmi i Sedi Stounhaus saznali, pobesneli su.

"Rečeno nam je da je haljina nepristojna za vrtić i da ubuduće mora da ima bretele koje su široke najmanje pet centimetara", objašnjava otac.

Roditelji kažu da su Loli obukli tu haljinicu jer je tog dana bilo jako vruće napolju i mami je delovalo da je haljinica baš idealna za takvo vreme - kao što i jeste.

Nikome, naravno, ni na kraj pameti nije bilo da će neko vratiti dete iz vrtića sa porukom da nije primereno obučeno.

.

Njena majka sada potavlja vrlo razumno pitanje - kako svom detetu da objasni zašto više ne sme da nosi omiljenu haljinicu, a da dete to shvati?

"Naravno da neće razumeti. Misliće da je ona uradila nešto pogrešno, a nije! Preispitivaće svoje sopstveno telo ako budemo pričale na tu temu. A još uvek je previše mala da bi uopšte razmišljala o takvim stvarima... Mislim da nijedna devojčica ne bi trebalo da brine o tome koje su joj širine betele kad ide u školu ili bilo gde drugde. Bez obzira na to koliko godina ima. A ona još i dete", kaže Sedi.

Roditelji kažu da će njihova ćerka nastaviti da ide u vrtić "The Little Years" i da će se ubuduće držati njihovih pravila, ali da se nadaju da će rukovodstvo promeniti mišljenje o besmislenim pravilima oblačenja. I umeso toga možda početi više pažnje da posvećuju tome kako dečaci gledaju devojčice, kako im se obraćaju, kako o njima pričaju, kako im komentarišu odeću - umesto što će devojčice učiti šta je "pristojno" a šta ne, piše noizz.rs.