Zanimljivosti

Otvorena izložba „Običan malecki san“, Milutina Obradovića

U galeriji ULUS-a, Knez Mihailova 37, sredu 23.05 u 20h otvorena je izložba slika pod nazivom „Običan malecki san“ crnogorskog umetnika Milutina Obradovića.
25.05.2018. - 08:28h
foto: promo
foto: promo

O značenju snova kojima autor islikava likovne priče kroz motiv portreta konja govorili su kustoskinja galerije Olivera Vukotić i predsetnik ULUS-a slikar Miroslav Lazović. Čast da proglasi otvorenomovu jedinstvenu likovnu predstavu pripala je cenjenom glumcu Zoranu Cvijanoviću. U svom vrlo nadahnutom govoru Cvijanović je pored ostalog rekao:

„Obradović je doneo platna koja je izneo iz svojih snova. Milutin prevazilazi rutinu i iskustvo, na momente on prevazilazi čak i mastu jer pokrete izvlači njegova sanjačka ruka. Gledajuci Milutinove slike posmatrač ima osećaj da se setio nekog svog davno zaboravljenog sna. Za Milutina je primereno da samo jak čovek može da izdrži pritisak tih velikih dubina na koje čovek stigne kada duboko sanja. Dozvolite da zajedno podelimo Milutinove snove.“ kazao je Cvijanović.

Stihove Milutina Obradovića u uvodnom delu svečanog otvaranja izlozbe čitala je profesor Tanja Obradović uz muzičku pratnju gitariste Jovana Panića.

Izložba Običan malecki san otvorena je do 29.05.2018.