Rođena je sa SREBRNKASTIM OČIMA, slepa i oštećenog sluha, zbog čega ju je MAJKA odmah NAPUSTILA. Gde je ova devojčica danas?

Zvuči kao bajka i zapravo ova priča i ima srećan kraj. Reč je maloj Primrouz koja je rođena sa kongenitalnim glaukomom, što znači da ima srebrnkaste oči. Slepa je, ali ima problema i sa sluhom.

.

Majka ju je napustila odmah po rođenju, a pune dve godine nijedan lekar nije hteo da je leči, pa je kao beba trpela velike bolove.

Imala je poteškoće u razvoju. Ne samo da nije mogla sama da drži bočicu, već nije mogla uopšte da drži uspravljenu glavu. Meseci su prolazili, a ona je bila u sirotištu, bez ikakve nade da će ikada biti usvojena.

A na drugom kraju sveta, u saveznoj američkoj državi Džordžiji, jedna porodica je čekala nju.

Kris i Erin već imaju svoje dvoje dece. Nisu ni planirali dalje proširenje porodice, a onda su na Fejsbuku, na jednoj grupi za usvajanje, videli sliku devojčice sa srebrnim očima i opis njenog stanja.

.

Erin kaže da je godinama unapred znala da će Primrouz doći kod njih.

“Usvojili smo je u januaru 2016. godine, a ja sam dve godine unazad plakala jer sam nekako osećala da je ona negde u kolevci i da čeka na nas. Kada sam videla njenu sliku na Fejsbuku, znala sam da je to ona. Ne umem da objasnim kako, ali znala sam da sam zbog nje plakala i znam da je sada tamo gde treba da bude, kod svoje prave kuće”, kaže Erin.

Kad bi joj postavili pitanje zašto je uopšte usvajala bolesno dete, odgovarala je: "A zašto ne bismo?“

.

“Kada ljudima kažemo da je slepa, obično kažu "Žao mi je“. Nema zbog čega da vam bude žao. Nema ničeg strašnog niti pogrešnog u slepilu”, objašnjava Kris.

Devojčica još uvek ne govori niti hoda, pa komuniciraju sa njom dodirima. Svakog dana bore se zajedno s njom. Ali, naučila je da se smeje. I naučila je šta znači imati porodicu.

.