Zanimljivosti

Otvoreni “Dani makedonske tradicije” u restoranu Kovač. Pogeldajte ko je sve bio...

Ova sada već poznata manifestacija će se ove godine održati od 14 do 28.maja 2018...
15.05.2018. - 08:00h
Foto: Promo
Foto: Promo

Kao rezultat dobrog interesovanja i velikog broja ljubitelja makedonske kulture i gastronomije ove godine manifestacija traje pune dve nedelje.

Foto: Promo
Foto: Promo

Gastronomska kuća “Kovač” kao kuća tradicionalne srpske kuhinje i ambijenta želi da svojim gostima priušti ove male izlete i putovanja kroz gastronomsku tradiciju nama bliskih i dragih naroda.

Foto: Promo
Foto: Promo

Glavni gost i domaćin u toku ove manifestacije je Stobi vinarija, (domaćin i koorganizator) za Vas i sve ljubitelje makedonske kuhinje angažovali su napoznatijeg kuvara iz Skoplja Vlatka Gorgieskog, koji je svoj rad posvetio upravo u promociji tradicionalne makedonske kuhinje. Uparena sa odličnim makedonskim vinima poput Stobi vinima čine potpuni ugođaj.Ove godine na otvaranju Dana makedonske tradicije promoteri svoje zemlje su Tijana Dapčević i Tamara Todevska koje su svojim glasom i dobrom pesmom oduševile sve prisutne u restoranu Kovač.

Foto: Promo
Foto: Promo

U makedonskim specijalitetima uživali su svi gosti restorana Kovač među njima i Ambasador Makedonije, Ilda Šaulić, Lepa Brena sa suprugom Bobom Živojinovićem, glumac Vlada Aleksić, Nikola Jeftić, Branislav Lečić, Maja Odžaklijevska, Zafir Hadžimanov, Nikola Kitanovski, Oliver Njego, Vesna Jugović ,Nadežda Jokić, Dijana Đoković i mnogi drugi.