DA LI BISTE SE USUDILI? Masaža udavima je novi hit (VIDEO)

Nakon napornih radnih dana ili zahtevnih treninga dobra masaža je nešto na šta bi gotovo svako pristao. Ali, da li baš na ovakvu masažu?

.

Mnogo je vrsta i podvrsta masaža, fizioterapeuti završavaju fakultete da bi bili stručni i pružili svojim klijentima siguran tretman. Od klasične medicinske, sportske, aromatične, tradicionalne tajlandske, one s vrućim kamenjem, s himalajskom soli, refleksologija, anticelulitne, masaže koje izvode slepi maseri, a sada se u svetu nudi još jedna prilično ekstravagantna - masaža zmijama, piše 100posto.hr.

Proces je jednostavan, legnete na masažni sto, a maserka Serpentesa (koja sebe naziva sveštenicom zmija) na vas stavi svojih nekoliko povećih ljubimica. Reč je o dva, tri, četiri kraljevksa udava. Ovaj tretman izvodi se u Veli Cotidžu u državi Njujork. Novinarka "Insidera" koja je probala tretman rekla je da je takva masaža tradicionalna u Indoneziji i Izraelu, pa ga je potražila u svojoj domovini Sjedinjenim Državama.

Objasnila je da se inače ne plaši zmija, ali pre tretmana je ipak bila malo nervozna. Maserka Serpentesa ovakvu uslugu zmijske masaže pruža već 15 godina.

"One su neotrovna vrsta, iako su divlje voljne su da budu naše učiteljice izbliza i lično", razala je maserka.

Osim što zmijska masaža opušta, kako ona tvrdi zbog stimulacije nerava otpušta se oksitocin, 'hormon dobrog raspoloženja' koji opuštaju stres i stvaraju zadovoljstvo.

A sesija uvek počinje na isti način. Serpentesa prvo mora da se uveri da se i klijent i zmije osećaju ugodno. To bi značilo probno postavljanje životinja na glavu i ramena klijenta.

"U svojoj srži to je osećajni i duboki uron u senzualno blaženstvo. A kako se osećate poslije zmijske masaže direktno je povezano s tim kako se osećate na početku", objasnila je šaptačica zmijama.

Nakon što se uveri da su i zmije i klijent ok jedni s drugima, kreće prava masaža. Klijent legne na sto za masažu, a Serpentesa jednu po jednu zmiju postavlja na njihova leđa.

Serpentesa u svojoj kolekciji ima 10 kraljevskih udava, ali samo tri ili četiri su istovremeno na stolu. Zmije nikad ne tera na rad. Nikad ne masiraju kada je vreme za hranjenje, kada menjaju kožu ili ako su bolesne. Žena koja je postala profesionala zmijska maserka kaže da kao dete nije znala ništa o zmijama, osim biblijske priče o zmiji koja je nagovorila Evu da pojede grešnu jabuku. Ali, kao prava predana trbušna plesačica nabavila je kraljevskog udava.

.

Prva zmija zvala joj se Sofija, bilo je to pre 33 godine. Drugu zmiju nabavila je da Sofija ne bi bila usamljena, nikad nije planirala da se bavi njihovim gajenjem, ali njene prve tri zmije prepustile su se zovu prirode.

Nakon što ih stavi preko klijenta maserka nadgleda sa strane. Nikada ne napušta prostoriju tokom masaže. Za svaki slučaj. Pošto su to ljubimci, boe su srećne što gmižu po toplom telu. Iako zmije obavljaju svu masažu, Serpentesa ih tu i tamo razmesti po klijentu.

"Osećaj je bio kao dugotrajni i ogroman zagrljaj, što je jako lepo", rekla je novinarka Ebi na kraju seanse.

Izvor: 100posto.hr