Zanimljivosti

Premijera predstave o heroinama iz Prvog svetskog rata u režiji Mirjane Karanović

U predstavi „ Žensko srce u šinjelu“ pratimo tri glumice Iskru, Jasnu i Senku koje pokušavaju da urade predstavu povodom obelezavanja godišnjice Prvog svetskog rata.
13.04.2018. - 07:41h
Foto: Promo
Foto: Promo

U predstavi one se bave životima tri heroine iz Prvog svetskog rata. Milunkom Savić koja je bila najodlikovanija žena vojnik u istoriji ratovanja, Florom Sends koja je bila jedina Britanka sa činom kapetana u srpskoj vosci i Nadeždom Petrović koja je napustila lagodnost svog života i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu spremna da da i svoj život ako treba.

Čekajući da se pojavi reditelj glumice preispituju svoje živote, ali i međusobno otkrivaju stvari koje ne znaju jedna o drugoj...Stalne svađe među njima zbog kašnjenja reditelja, zbog nedovršenog teksta za predstavu, zbog loših uslova u kojima rade dovode u jednom trenutku i samo izvođenje predstave u pitanje...Ipak na neki način sudbina velikih heroina inspiriše i menja i glumice same...

Predstavu je režirala naša poznata glumica Mirjana Karanović, a u predstavi igraju Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović.

Premijera je zakazana za 16.4 u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ (Ustanovi kulture Palilula).