Deca za decu: Scenski spektakl “U potrazi za snom”

Škola igre Ašhen Ataljanc održaće se 24. marta u 11h, na velikoj sceni Centra za kulturu “Vlada Divljan” na Paliluli, i biće besplatna za decu iz socijalno ugroženih porodica, kao i za decu bez roditeljskog staranja sa područja Beograda. Predstava će biti sastav glume, muzike i plesa, a osim klasičnog baleta nudi i savremenu igru i hip hop.

.

Ovaj dečiji spektakl govori o odrastanju, ljubavi, poverenju, o devojčici koja je izgubila svoju baletsku patiku i u potrazi za njom svašta novo otkriva i pronalazi zajedno sa publikom. Učesnici predstave su polaznici Škole igre Ašhen Ataljanc, počev od najmlađih pa do srednjoškolaca, polaznici Škole glume Teatar 13, mladi karatisti iz Karate kluba Diplomatik kao i Beogradski igrački centar (više od 80 učesnika). Ono što odvaja ovu predstavu od drugih predstava za decu je to što su deca i njeni glavni akteri i samim tim lakše će približiti pozorište drugoj deci, što je i osnovni cilj ovog projekta. Podrška najmlađima u songovima je pop pevač I baletski umetnik Aleksa Jelić i operska pevačica Ana Marčetić.
Osim plesom, deca će doprineti predstavi i drugim talentima, kao što su sviranje, pevanje i gluma.

Režiju potpisuje Uroš Janković, a koreografiju Ašhen Ataljanc.

Škola igre Ašhen Ataljanc osnovana je 2011. godine, sa ciljem da na potpuno novi način predstavi poimanje igračke umetnosti, kao i da kroz specifične procese edukacije stvara nove, mlade igrače, širokog spektra znanja, koji vladaju svim stilovima igre i koji mogu da odgovore svim zahtevima bilo kog pozorišta ili baletske trupe u svetu.

Od svog osniivanja, škola se posvetila radu sa mladim igračima koji su želeli da prošire svoja znanja i poboljšaju svoje igračke tehnike, kao i radu sa decom različitih uzrasta, koja se kroz specifične, ali zabavne procese rada, tek pripremaju za ozbiljne i uspešne prve baletske korake.

U školi predaje odabrani tim pedagoga, koji svoje bogato profesionalno iskustvo i znanje, ne samo klasičnog baleta, već i svih ostalih stilova umetničke igre, prenose deci kroz svakodnevni rad na časovima, kao i kroz rad na pripremi školskih predstava i koncerata.