Postoji osnovna škola u kojoj je mačka 'redovan učenik', a pogledajte kako to funkcioniše... (VIDEO)

Iako to ni u jednoj zemlji nije običaj, učiteljica Ozlem Pinar Ivasku iz Turske je ipak dozvolila mački Tombi da ostane u razredu jedne osnovne škole u Izmiru i tako zainteresuje svu decu za školu.

.

Mačka koju su deca prvobitno hranila u dvorištu, počela je da ulazi i u razred i tako postala jedan od najredovnijih "učenika". Kada bi zaspala, deca bi se trudila da budu tiha i pažljivo slušaju nastavu, kako ne bi probudila novog prijatelja. 

Učiteljica je primetila da su pojedini učenici počeli i ranije da dolaze u školu, samo kako bi proveli vreme sa Tombi. Ivasku je odlučila da dobije dozvolu od uprave škole da Tombi bude u razredu. 

Mačka je primila sve potrebne vakcine, a izvađen joj je i pasoš. Ipak, jedan od roditelja bio je zabrinut zbog higijene u razredu, pa su mačku jedno vreme uzdaljili iz škole. Vrata svog doma otvorila joj je Ivasku, ali se nije slagala sa ostalim životinjama u kući. 

Za povratak Tombi u razred angažovali su se i nadležni organi vlasti, pa mačka ponovo ”pohađa” nastavu.

.

"Učenici su postali pažljiviji otkako je došla. Ranije su trčali po razredu i bio je nered, ali sada se trude da je ne probude, da ne trče kako joj ne bi smetali, ne pričaju glasno", objasnila je Ivasku. 

Učenica Tuana Tuntar rekla je da su srećni što se Tombi vratila u razred, piše b92.net.

"Maca svako jutro šeta između klupa i pozdravlja nas. Pozdravim i ja nju, a ona dođe da spava kod mene. Napravićemo joj kućicu u dvorištu, da bude na sigurnom", rekla je Tuntar.

"Zahvaljujući njoj, u razred je došao mir. Maca je veoma slatka i ima 4,5 meseca. Voli da bude kod Tuane. Ne nanosi nam nikakvu štetu. Srećni smo što se vratila", istakao je učenik Emir Bajram.