Zanimljivosti

Sagrađen PAMETAN HOTEL, a kako izgleda boravak u njemu (VIDEO)

Jedan od najmodernijih hotela na svetu nalazi se u japanskom gradu Jokohami. Na ulazu u sobu, goste dočekuju “pametne” papuče, a u njoj isti takav nameštaj.
17.02.2018. - 14:15h

Hotel ProPILOT Park Ryokan je kombinacija tradicionalnog dalekoistočnog gostoprimstva i najsavremenije tehnologije, koju je razvio Nisan.

Hotel u planinskom mestu Hakone, poznatom po izvorima tople vode, gostima nudi “pametna” iznenađenja, koja pored papuča, uključuju i nameštaj koji se samostalno kreće.

Koristeći Nisanov automantski sistem kretanja i parkiranja, papuče se same “parkiraju” posle pritiska na dugme, a u sobama se nalaze i “samoparkirajući” stolovi i podni jastuci, piše Indipendent, a prenosi cdm.me.

"Ova tehnologija u automobilima zahteva snažne procesore, četiri kamere visoke rezolucije za obradu slike u realnom vremenu i 12 sonarnih senzora za procenu okoline vozila. Nakon obrade sakupljenih informacija, sistem bezbedno može da parkira automobil kontrolisanjem papučice gasa, kočnica, upravljača i menjača”, kaže potrparol Nisana Nik Maksfild.

On dodaje da, kada je o papučama reč, ona služe da podignu svest ljudi o potencijalu automatizovanih tehnologija vožnje, a i sama primena je mnogo jednostavnija. Svaki predmet koji se koristi ima “home” poziciju, koja se aktivira pritiskom na dugme.

Papuče imaju dva mala točkića pomoću kojih se kreću, a koje se uvlače nakon što ih neko obuje. 

Pratite nas i na Viberu!