Veče Italijanske muzike i mode

Modna agencija Fabrika se krajem 2016. godine, na predlog Kolarčeve narodne zadužbine, sa ogromnim zadovoljstvom uključila u akciju prikupljanja sredstava za kupovinu novog koncertnog klavira, koji Kolarac, kao najvažnija koncertna dvorana u Srbiji nije imala, kako bi na njemu svirali ugledni svetski muzičari.

.

Na naš poziv, poznati kreator visoke mode i veliki obožavalac opere i klsične muzike uopšte, a pre svega prijatelj Srbije, Renato Balestra je sa zadovoljstvom prihvatio da dođe u Beograd sa svojom kolekcijom i to sa svojim prijateljima, čuvenim dirigentom, Jacopom Sipariem di Pescasseroliem(www.jacoposiparidipescasseroli.it) i Italijanskim sopranom, Silvanom Froli.

28.Novembra 2016., na velikoj sceni, u organizaciji agencije Fabrika i Kolarčeve zadužbine je bio održan muzičko modni spektakl, TELEGROUP MUZIKA&MODA za novi koncertni klavir za Kolarčevu zadužbinu, sa modnom revijom poslednje kolekcije visoke mode Renata Balestre i koncertom Simfonijskog orkestra, kojim je dirigovao Jacopo Sipari di Pescasseroli, solista, Italijanski sopran Silvana Froli, propraćen ovacijama i uz prisustvo velikog broja uglednih zvanica. Već te večeri je potvrdilo i ubrzo uplatilo nekoliko donatora, a zahvaljujući atraktivnosti i velikoj medijskoj kampanji, upravo je ovaj događaj pokrenuo priliv donatora i na kraju Ministarstva pravde i krajem prošle godine je kupljen Steinway koncertni klavir, koji je svoju zvaničnu promociju imao u Decembru prošle godine, na koncertima Ive Pogorelića.

Fabrika i Kolarčeva zadužbina su odlučili da ponove ovaj događaj, sa novim repertoarom, kada će se između ostalog podeliti i zahvalnice Italijanskim umetnicima koji su besplatno nastupali i time podržali i pomogli kupovinu novog, koncertnog klavira.

TELEGROUP MUZIKA&MODA, veče Italijanske opere i mode će biti održano 13.Februara na velikoj sceni Kolračeve zadužbine, u organizaciji Fabrike i Kolarčeve za dužbine, sa programom:

Koncert orkestra Narodnog pozorišta, dirigent Jacopo Sipari di Pescasseroli, sopran, Silvana Froli, tenor, Aleandro Mariani.
Repertoar:
Đoakino Rosini: Uvertira „Seviljski berberin“
Đakomo Pučini: „Madam Baterflaj“ – Arija „Un Bel di vedremo“
Đuzepe Verdi: Uvertira „Nabuko“
Đuzepe Verdi: „Nabuko“ – Arija „Salgo gia“
Đakomo Pučini: „Toska“ – Arija „Recondita Armonia“
Pjetro Maskanji: Intermeco „Kavalerija Rustikana“
Đakomo Pučini: „Madam Baterflaj“ – Arija „Bimbo dagli occhi piene di Malia“
Pjetro Maskanji: Preludijum iz „Kavalerija Rustikana“
Đuzepe Verdi: „Moć sudbine“ – Arija „Pace, pace mio Dio“
Đuzepe Verdi: Uvertira „Moć sudbine“
Đakomo Pučini: „Turandot“ – Arija „Nessun Dorma“
Đoakino Rosini: Uvertira „Viljem Tel“

Modna revija najnovije kolekcije Renata Balestre, premijerno prikazane i propraćene ovacijama, 26.Januara u okviru Nedelje visoke mode u Rimu.

Za događaj TELEGROUP MUZIKA&MODA će se prodavati karte i ovog puta, kompletan prihod je namenjen opremanju programskog prostora Kolarčeve zadužbine, a Fabrika će troškove manifestacije pokriti putem sponzora. Karte se mogu kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 1.000,00, 1.200,00 i 1.500,00 dinara.