Novac, punjači, automobili i još sedam stvari koje će NESTATI u bliskoj budućnosti!

Samo razmislite koliko stvari, koje su obeleživale vaše detinjstvo, danas ne postoje. Videokaseta, mp3 plejer, fiksi telefoni sa kružnim brojčanikom, mobilni telefoni, polaroidi... Sve je to otišlo u zaborav, jer razvoj tehnologije čini čuda.

.

Tehnologija će se još rapidnije razvijati da nam u bliskoj budućnosti preti nestanak sledećih stvari:

Zlato

Ovaj dragocjeni metal polako nestaje sa Zemlje, a rudari se povlače iz ovog posla. Ulaganje u zlato pada, a očekuje se da će ponuda padati za 15 – 20 posto u sljedećih nekoliko godina. To znači da će se zlato koristiti tamo gdje je neophodno. A nakit to nije.

Novac

Papirni novac će već za nekoliko godina nestati. Neke zemlje najavljuju njegovo ukidanje i potpuno prebacivanje na kartice. Ali, uskoro će i one prestati da se koriste. Vaš pametni telefon i otisci prstiju biće sasvim dovoljni za kupovinu.

Potpis

Potpisi će uskoro postati stvar prošlosti. Najnoviji napredak u tehnologiji će omogućiti da na druge načine dokažete autentičnost, od otiska prsta pa do skeniranja oka. Daljinski upravljač

Glasovne naredbe i glasovno pretraživanje biće dovoljni za promjenu kanala. Amazon Echo je već prvi korak ka kućnim asistentima.

Automobili

Više niko neće imati svoj automobil. Kada za nekoliko godina stignu automobili bez vozača oni će se iznajmljivati po minutu. U aplikaciji ga pozovete, on dođe po vas i kada vas odbaci ode po sljedeću mušteriju. To će značiti i niže troškove prevoza ali i manje gužve u saobraćaju i probleme sa parkingom.

Radnici u lancima brze hrane

Uzimanje porudžbina, priprema jela i posluživanje gostiju su poslovi koje će uskoro lako obavljati roboti. Ni dostava hrane neće biti problem.

Hirurzi

Da, roboti će i to raditi, objašnjava sajt cdm.me.

Dijabetes

Dijabetes će vrlo brzo postati prošlost. Naučnici uveliko rade na zamjenama za šećer, a genetske terapije će omogućiti i popravku pankreasa.

Privatnost

Sve će biti snimljeno i sve će moći da se prati. Neki veliki gradovi već imaju sisteme kamera koji u svakom trenutku mogu da prepoznaju osobe sa potjernica i obavijeste policiju.

Punjači

I oni će uskoro postati nepotrebni. U bežičnom svijetu Bluetootha, NFC-a i Wi-Fija, svi kablovi će postati prošlost.

Pratite nas i na Viberu!