Napravljene čarape koje se, ni posle godinu dana nošenja, neće usmrdeti

Od čega su napravljenje?

.

Napravljene su od vune angora koze, zbog čega se mogu nositi i godinu dana i neće se usmrdeti. Izumio ih je farmer Stiv Vitli a on ističe da je vuna angore koze rezervisana za luksuznije komade odeće. 

Problem smrdljivih nogu ne potiče samo od stopala. Od njih se usmrde i cipele iz kojih je taj smrad kasnije teško ukloniti pa treba kupiti nove. Pate i socijalni odnosi jer niko ne želi da bude blizu nekoga kome noge imaju neprijatan miris.

Čarape britanskog farmera Stiva Vitlija se zovu “Corrymoor socks”, a cena varira od veličine, od 1 500 do 3 000 dinara. Mogu se nositi i do godinu dana, a da se ne operu, i neće se usmrdeti. Osim toga, vrlo su udobne i otporne na oštećenja, rupe na prstima, petama i slično.

Farmer je rekao da on svoj par nosi po farmi dve nedelje pa ih tek tad stavlja u pranje. Kaže da je jednom dobio pismo od neke žene koja je izgubila muža. Napisala je da je njen suprug bio toliko vezan za te čarape da je rekao da želi da bude pokopan s njima, piše aura.ba.

Zašto se ove čarape ne usmrde?

Stopala imaju najviše znojnih žlezda u telu, a kad se taj znoj spoji s bakterijama na koži, rezultat je neprijatan miris. Za razliku od pamuka i ostalih materijala, angora vuna drugačije deluje na bakterije i ne dolazi do nastanka neprijatnog mirisa. Ove čarape možete pronaći na internet stranici corrymoor.com.