„Slike Srbije - Izložba 100 najlepših fotografija Srbije“

Izložba koja na jedinstven način slavi lepote naše zemlje i ljude s vizijom i umećem da tu lepotu sačuvaju i zabeleže!

.

Svečano otvaranje izložbe "Sto najlepših slika Srbije“ biće održano u prostorijama Dorćol Platza (Dobračina 59b) u sredu, 10. januara, u 18 sati. 
Izložba će predstaviti fotografije koje su na nedavno završenom foto-konkursu u organizaciji portala “Slike Srbije” dobile najveći broj glasova publike. Među njima se nalazi 12 fotografija koje je nakon prvog kruga glasanja odabrao stručni žiri i koje su odštampane na kalendaru za 2018. godinu, kao i pobednička fotografija konkursa - pejzaž “Leposavić” - autorke Mine Jevremović.

Tokom svečanog otvaranja biće predstavljeni autori izabranih radova, kojima će tom prilikom biti uručeni posebni pokloni.
Izložba će za posetioce biti otvorena do 16. januara. 

O konkursu “Sto najlepših slika Srbije”
Konkurs “Sto najlepših slika Srbije” organizovala je internet-platforma “Slike Srbije”, a trajao je od 3. do 30. novembra. 
U tom periodu, više od 27.000 ljudi glasalo je između 1 348 prijavljenih fotografija. 
Glasanje se odvijalo u tri faze. Prvo su registrovani korisnici portala “Slike Srbije” od prispelih fotografija izabrali 100 najlepših, zatim je stručni žiri izbor suzio na 12, a u finalnom krugu su korisnici od ovih 12 izabrali najbolju.
Konkurs je privukao veliku pažnju medija, kao i autora i ljubitelja fotografije, a glasanje je do samog kraja bilo vrlo dinamično i dramatično - pobednička fotografija “Leposavić” autorke Mine Jevremović je samo za jedan glas pobedila drugoplasiranu - „Beloglavi sup krstari nad kanjonom Uvac“ - autora Ljubiše Simovića.

O projektu “Slike Srbije”
Organizator konkursa, internet-platforma „Slike Srbije“ je pionirski projekat koji je pokrenula grupa entuzijasta i zaljubljenika u fotografiju i pejzaže Srbije. Platforma promoviše autore, omogućava ljubiteljima fotografije da na jednom mestu imaju tematski objedinjene slike, a svima kojima su fotografije potrebne pruža pravo mesto za izbor i kontakt.
Za nešto više od godinu dana „Slike Srbije“ prati više desetina hiljada ljudi, putem Instagram profila https://www.instagram.com/slikesrbije/ i putem Fejsbuk stranice https://www.facebook.com/slikesrbije/